Любимите ни игри от детството
Игри

Любимите ни игри от детството

Време е за малко носталгия!

По случай международния ден на детето в офиса се разговорихме за различните игри от детството ни - били те за компютър или не. Ето кои ни бяха любимите:


UNLNovember

Като дете първо супер много се радвах, че родителите ми се съгласиха да купят телевизор, на който имаше игра. Това беше най-якото нещо. Играта представляваше пикселизирани танкчета, които се движеха в конзола на ляво и дясно, и имаше лоши, по които можех да стрелям. Имаше само няколко цвята и няколко нива, но за мен беше идеалната игра.

По-късно започнах да се промъквам на компютъра в офиса на майка ми и да играя тетрис и някъде по онова време (когато още гейминга не беше заклеймен от някакви умни чичковци и лелички, като нещо супер страшно), със семейството ми се събирахме и си прекарвахме доста забавно, играейки на телевизионната ми игра. И ако се чудите какво - Duck Hunt. Това беше истинско VR преживяване и остана като една от най-забавните игри от детството ми.

Други готини джаджи от детството ми бяха тамагочито, което винаги някак успявах да убия, както и най-различни странни забавни играчки като тази.


DarkHorse

За мен всичко започна с игри като Super Mario, Duck Hunt и Tetris, но впоследствие, в ученическите ми години, покрай бума на компютърните зали, започнах да играя и компютърни игри.

Спомням си, че една от първите ми игри по онова време беше Counter-Strike (вероятно версия 1.3). Тогава още не знаех английски език и всеки път виках служителя в залата да ми пуска играта и да ме вкарва някъде да играя.

Преди това обаче играех много Serious Sam, Grand Theft Auto, Delta Force и други игри, но най-силен остана спомена ми за въвеждането ми в CS-а. Един приятел ми показа играта и ме пусна да играя срещу него на картата cs_deathmatch-final. Понеже за първи път се сблъсквах с тази игра, въобще не можах да направя нищо. Той просто ме убиваше на cooldown.

Няколко години по-късно получих първия си компютър вкъщи и едно от основните заглавия, с които си губех времето след училище, беше именно Counter-Strike 1.6.


Niku

Във виртуалното пространство влезнах със Super Mario, още много мъничък. После баща ми ме представи пред настолния компютър в една зала и играх Delta Force и още някаква игра с коли, като определено предпочетох FPS заглавието, пред всичко друго.

След време ми показаха и Counter-Strike и от тогава любовта ми към играта не е угасвала до ден днешен.


Myth

Естествено като всяко дете и моя гейм път започна през "Телевизионните игри" и яко Tetris (майка ми беше БОГ на Tetris), Super Mario и когато цъках с брат ми беше само Mortal Kombat и най-вече Street Fighter.

На първото ми PC цъках Hercules и Lion King (Windows 95 ROX) след това си спомням, как отидох на гости на едни семейни приятели и те ме оставиха да играя на компютъра им и за първи път цъках Heroes 3 (mindblowing!) и от там нататък почнах да цъкам само скандални класики като Red Alert, Age of Empires 2, StarCraft Broodwar, WarCraft II... FIFA 2002...btw това доста го цъках, даже с брат ми преправяхме първенства и т.н.

После стана модерно да ходим по зали, сутрешен, следобеден блок и яко Delta Force, Half-Life, и най-вече Counter-Strike. Е не е нужно да казвам, че откакто открих CS-a всичко друго е история.


Miffzy

Компютърната игра, която си спомням най-ярко и реално първата, на която губех часове наред е…. Bert. Много смотана игра за Macintosh - да, точно така, Apple но още когато беше с малко по-различно име и шарена ябълка.

Годината беше далечната 1995 и за тогава си беше ЖЕСТОКО!

Ако говорим за конзоли Разбира се, минах и през класиките като Super Mario, Duck Hunt, Mortal Kombat и стигнах до любимия ми лилав дракон - Spyro.

А сега може да сме разглезени с хилядите игри за телефон, но едно време нямаше по-готино нещо от:

Разбира се, това беше за нас простосмърните. Готините деца имаха Game Boy и играха Pokemon, а ние тайничко завиждахме.


Кои са вашите любими игри от детството?

  • Almost
    Almost
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Электроника_ИМ_02.jpg - това е класика .. Кой ли не се е мъчил да поставя рекорди на тази игра :) Иначе като заглавия са многооо - Super Mario, Bomberman, Contra, Duck Hunt. От компютърните игри първи ми бяха Prince of Persia (Aladin), Sokoban, Moon Patrol.
показване на 1 от 1 Коментар