Minecraft с над 176 милиона продадени копия
Игри

Minecraft с над 176 милиона продадени копия

Новината идва директно от блог публикация на Microsoft.

Microsoft наскоро отпразнуваха 10-годишнината на Minecraft - играта, която получиха с придобиването на игралното студио Mojang от Markus "Notch" Persson през септември 2014 година.

Преди 10 години играта се появи за първи път на PC гейминг пазара. Тя привлече огромна маса от фенове, които и до ден днешен я играят ежедневно. Играта е продала над 176 милиона копия за периода си досега.

Microsoft използваха годишнината, за да обявят изцяло ново заглавие от Minecraft вселената, като този път става въпрос за игра с допълнена реалност (augmented reality), наречена Minecraft Earth. Тя ще бъде напълно безплатна и достъпна само за мобилни устройства. Механиките й позволяват играчите да разучават своите помещения и да откриват уникални блокове и персонажи от играта пред себе си. От видеото отдолу може да видите какво точно ще представлява.

Изглежда популярността на Pokemon Go е оказала голямо влияние върху предстоящата мобилна игра на Microsoft. Като играчи ще можете да събирате най-различни същества и блокове, разпръснати из цялото пространство около вас. Всичко това е само предшественик на елемента за строене на неща в Minecraft. След като сте се сдобили с достатъчно материали, ще можете да започнете да си играете да ги редите и използвате така, че да си създадете свои собствени архитектурни чудеса.

Това звучи много близо до PC версията на Minecraft, но разликата е, че тук всичко ще оживее пред очите ви, докато сте със смартфон в ръка. И също като PC версията, тук пак ще можете да строите големи неща.

Новото мобилно заглавие ще може да намерите в официалния сайт на Minecraft Earth. За да го изпробвате, е нужно само да попълните формуляр за включване в затворената бета, като за целта е нужно да разполагате с мобилно устройство, работещо с не по-стара операционна система от Android 7 или iOS 10, както и да имате Microsoft или Xbox Live акаунт. Дори не е нужно да имате легално закупена версия на Minecraft за която и да било платформа.

Що се касае до броя продажби, може би единствената игра от изминалото десетилетие, която може да се мери с Minecraft, е Grand Theft Auto V, за която писахме миналата седмица в тази статия. GTA V има близо 110 милиона продадени копия и е най-бързо продаваната игра въобще в рамките на първите 24 часа от пускането си.

 

Източник: Microsoft

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар