Quake II получава Ray Tracing технологията в ново издание на играта
Игри

Quake II получава Ray Tracing технологията в ново издание на играта

Благодарение на NVIDIA, ще можем да се потопим във вечната класика Quake II с нови визуални ефекти, идващи от новата ray tracing технология.

Онези от вас, които вече притежават играта QUAKE II в някаква форма на легално копие под Windows или Linux, ще могат да изпробват преработена версия на играта от 6 юни натам. Преработената версия на играта ще включва поддръжка на технологията Ray Tracing, за която писахме в тази статия. Тя ще може да бъде свалена както от Steam, така и от сайта на NVIDIA.

Ако обаче нямате легално закупено копие на играта, то не губете надежда. Отново имате възможността да изпробвате играта напълно безплатно с новата технология чрез демо, включващо три нива от нея. Демото обаче ще е достъпно за ограничен период от време.

Изходният код на преработената версия на играта ще бъде достъпен свободно в GitHub хранилище, така че всеки фен с по-напреднали знания в програмните езици, при желание ще може да продължи работата на NVIDIA, като създава допълнителни неща в нея, като нива или други видове подобрения в графична или физична насока в играта.

Подобренията в играта ще бъдат много, както можем да видим от официалния анонс на NVIDIA, но тук ще отбележа само едни от най-значимите:

  • Всички над 3 000 оригинални текстури са подобрени от NVIDIA
  • Нови текстури и модели на оръжията
  • Ново динамично осветление (например за повърхности и небе)
  • Нови отражения и сенки в реално време на модела на играча и оръжието му върху вода и прозорци
  • Нови ефекти на водата
  • Добавена е поддръжка на OpenGL, както и възможност за превключване на ray tracing технологията

Що се касае до хардуера, който ви е необходим, за да се възползвате от подобрената версия на играта, то положението не е толкова занижено, както може би очаквате. За целта ще ви е нужна видеокарта от GeForce RTX 20 серията, като минимума, който от NVIDIA са написали, е GeForce RTX 2060. Ето и пълните минимални изисквания:

Операционна система: Windows 7 (64-битов) или Ubuntu 16.04 LTS (64-битов)
Процесор: Intel Core i3-3220 или AMD еквивалент
Оперативна памет: 8 GB RAM
Видеокарта: NVIDIA GeForce RTX 2060 или по-нова
Дисково пространство: 2 GB

Ако все пак искате да видите как изглежда играта със стандартната версия и с подобрената версия, то може да посетите следните връзки и да разгледате:

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5

 

Източник: NVIDIA

Няма коментари

Напиши коментар