Alienware в партньорство с Riot Games за LCS и LEC
League of Legends

Alienware в партньорство с Riot Games за LCS и LEC

Големият американски производител на хардуер Dell сключи партньорство чрез своята марка геймърска техника Alienware с Riot Games за няколко години.

Сделката помежду им се отнася за изцяло ребрандираните League of Legends Championship Series (LCS) и League of Legends European Championship (LEC) серии турнири на играта.

Партньорството се изразява в това, че Alienware ще бъдат основен спонсор на компютри и монитори на тези събития, както досега са били на Mid-Season Invitational, North America vs Europe Rift Rivals, All-Star събитието и World Championship.

Alienware ще предостави Aurora R8 компютри и 240Hz монитори за всяко от гореспоменатите събития.

Aurora R8 машините съдържат последния технологичен напредък в себе си - процесор Intel Core i7-8700 (6-ядрен, 12-нишков, 3.20 - 4.60 GHz, 12MB кеш), видеокарта NVIDIA GeForce RTX 2070, дънна платка Intel Z370, с 16 GB RAM, 256GB SSD NVMe и 1TB HDD. Мониторите пък са Alienware 25 Gaming Monitor: AW2518H, които са с 240 херца честота на опресняване и 1 милисекунда време за реакция, поддържат NVIDIA G-Sync технологията и са 25 инча.

Naz Aletaha - ръководител на еспорт партньорствата в Riot Games, обобщи сделката в изявление:

Ние непрекъснато се впечатляваме от непоколебимата ангажираност на Alienware за повишаване на опита в гейминга и еспорта чрез фокусирането им върху производителността, функциите и дизайна на продукта, който предлагат. Като наш официален партньор на компютри и монитори, Dell и Alienware, с техния богат опит в хардуерните и технологични услуги, ще ни помогнат да продължим да повишаваме нивото на еспорта, задавайки глобален стандарт за производителност на хардуера, който го захранва.

Bryan de Zayas - директор на маркетинга и еспорта в Alienware, коментира:

Ние, както и Riot Games, подхождаме към електронните спортове с еднаква цел - иновация. Нашият общ ангажимент да развием технологичните достижения , които обслужват еспорт общността, направиха това партньорство естествено подходящо и аз съм развълнуван да покажа какво предстои.

През ноември европейския LCS беше преименуван на LEC (научи повече), като заедно с това лигата премина към франчайзинг модела на северноамериканския LCS, а той от своя страна пък беше преименуван просто на LCS (научи повече), като франчайзинг моделът му не беше променен.

LEC започва с първи мач на 18-ти януари, а LCS започва на 26-ти януари.

 

Източник: Riot Games

Няма коментари

Напиши коментар