Faker остава в SKTT1
League of Legends

Faker остава в SKTT1

Договорът на Faker с SK Telecom T1 официално е подновен

Всички, които миналата година викахме на финала на Worlds 2017 и плакахме в ъгъла, когато любимият ни отбор завърши втори, следим с интерес професионалната кариера на Faker. Другото нещо, което ни интересува, е как ще изглежда състава на SK Telecom T1 занапред.

SK Telecom T1 не успя да се класира за тазгодишното издание на световното първенство по League of Legends, тъй като конкуренцията се оказа твърде силна. След като имаше информация, че Lee "Faker" Sang-hyeok е свободен агент, от официален пост в Twitter разбрахме, че считаният за един от най-добрите mid-laner-и в света остава в организацията. 

След изтичането на договора му на 19 ноември, очаквахме официално изявление от него или отбора с подробности за бъдещото развитие. Вариантите пред Faker бяха да подпише нов договор със SKTT1 или да си намери нов отбор - възможността да се откаже не се възприема.

  От SKTT1 в крайна сметка обаче са взели решение да задържат суперзвездата си. В изявлението се споменава също, че Leo и Effort остават в отбора.

Според статистиките на esportsearnings.com Faker e League of Legends играчът с най-много приходи от наградни фондове от играта - $1 175 068.35. Заедно с отбора на SKTT1 той има 3 световни титли и един финал на Worlds от миналата година.      

Faker е смятан за един от най-доминантните играчи играли някога League of Legends, популярен с уникалната си механика и агресивната си игра. Сравняван често с други звезди като Лео Меси и Майкъл ДжорданFaker е една от звездите на електронните спортове с признание от цялата общност.

Това обаче не е всичко. Изглежда, че от корейската организация са решили напълно да променят облика на отбора си. Повечето от резервните играчи на отбора са освободени, а стана ясно и че Bae "Bang" Jun-sik, "Wolf", както и Kang ‘Blank’ Sun-gu също ще се разделят с отбора. 

Bot-lane дуото Bang и Wolf са емблематични фигури за отбора в последните няколко години, като участваха в повечето от големите му успехи, част от които са две световни титли. 

Blank се присъедини към отбора през 2016г. - една от годините, през които отборът доминираше в световния League of Legends, а през 2017г. игра на финала на Worlds.

Със сигурност ще ни бъде интересно да разберем как ще изглежда новият състав на SKTT1 и както обикновено, ще ви държим в течение на случващото се. 

Изображения: lolesports

Няма коментари

Напиши коментар