Финалите на LEC Summer Split 2019 ще бъдат в Гърция
League of Legends

Финалите на LEC Summer Split 2019 ще бъдат в Гърция

Riot Games обяви, че в партньорство с LION Cereals ще проведе финалите на LEC Summer Split 2019 в столицата на Гърция.

Гранд финалите на LEC Summer Split 2019 ще се проведат на 7 и 8 септември в Атина, като залата все още не е официално потвърдена. Това ще бъде първият път, в който финалите на Европейския шампионат в League of Legends ще се провеждат в Гърция.

Seth Pyrzynski - мениджър на продукцията в Riot Games, каза следното в официално изявление:

Много сме развълнувани, че за първи път ще проведем летните финали на LEC в Атина. В Гърция се намират някои от най-страстните играчи в света и очакваме с нетърпение деня, в който ще можем да им подонесем събитието.

Живеем в доста вълнуващи времена, в които съставът на G2 Esports с победата си на Mid-Season Invitational доказа на цял свят, че Европа е регион, от който всеки друг трябва да се страхува. Нямаме търпение да организираме League of Legends Europe Championship в Гърция и да сътворим най-голямото ни шоу досега, за да завършим първия си сезон с гръм и трясък!

LION Cereals е обявен за основен партньор на събитието. В миналото LION Cereals изпрати 100 фена от Франция на гранд финалите на EU LCS Spring Split 2017, които се проведоха в Хамбург, като част от тяхната рекламна кампания Wildest Fans. Тази година марката отново ще се ангажира с феновете и ще има рекламна кампания на място. Потвърдено е, че през следващите седмици ще бъде обявена повече информация за всички дейности, в които общността ще може да се включи, както и за наличието на билети.

От своето ребрандиране в началото на годината от EU LCS на LEC, лигата приветства изключителен списък от нови партньори. Beko бе обявен за глобална марка за домакински уреди, Red Bull - официален доставчик на енергийни напитки, DXRacer -  официален доставчик на геймърски столове и Foot Locker - основен доставчик на облекло за хората, които са част от организацията на всяко събитие.

Хубаво е да виждаме, че всеки сезон на LEC се провежда на различно място, като се експериментира дори с нови локации и държави. Обявяването на нов партньор заедно с това, също показва колко добре се позиционира новото име на лигата след нейния ребрандинг процес в началото на годината.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Riot Games обяви свой Auto Chess
Еспорт
Dignitas се завръща в LCS

Няма коментари

Напиши коментар