Финансовата равносметка след Mid-Season Invitational 2019
League of Legends

Финансовата равносметка след Mid-Season Invitational 2019

Mid-Season Invitational 2019 е едно от най-големите събития в професионалната сцена на League of Legends.

Събитието наскоро приключи, като то включваше награден фонд от 1 милион долара. За първо място бяха дадени 500 хиляди долара, за второ - 200 хиляди долара, за трето и четвърто - по 100 хиляди долара, а останалите бяха разпределени до 13-то място.

Mid-Season Invitational 2019 беше изпълнен с много вълнение и изненади. Гледахме някои от най-добрите отбори в света да влизат в сблъсъци, пълни с неочаквани обрати, напрежение и изключителна игра. Събитието също така беше огромен успех за западната професионална League of Legends сцена, тъй като на финал не видяхме битка между корейски/китайски отбори, а битка между европейски и американски отбори. Европейският отбор G2 Esports се изправи срещу отборът на Team Liquid в директен сблъсък, който беше категоричен и в полза на европейците, с 3 на 0 игри.

Двете полуфинални срещи бяха повече от оспорвани. Двата отбора, които дойдоха, като фаворити - световните шампиони от Invictus Gaming и SK Telecom T1 с Faker, бяха победени. За сметка на това триумфираха отбори, които съвсем не бяха в списъка с фаворитите. Нека побързам да кажа че 4-те финалиста показаха страхотна игра и много борбеност на полуфиналите и заслужават само уважение.

Ако сте изпуснали финалът, то може да преживеете случилото се чрез нашата статия.

Събитието свърши и отборите вече се прибраха у дома. Но аз съм тук сега и си задавам един въпрос - дали това събитие, с такъв висок награден фонд, оказа някакво влияние в класацията с играчи, спечелили най-много пари от League of Legends турнири? Краткият ми отговор е НЕ, тъй като в топ 24 има само корейски и китайски играчи, а големият процент пари в този турнир беше спечелен предимно от играчи с друга националност. Това обаче не пречи да направим една класация с играчи от запада. Нека видим как би изглеждала една такава класация.

С кариера, продължаваща вече близо десетилетие и включваща участие в пет World Championship турнира, ветеранът Paul "sOAZ" Boyer (играч на Misfits Gaming) заема първо място в тази класация с повече от 420 хиляди долара, спечелени от участия в турнири по League of Legends досега. По-нагоре не случайно уточних до кой номер са само корейци и китайци, защото sOAZ заема 25-то място в общата класация. Той е първият играч с различна националност от 25-то място надолу.

Второ място заема Luka "Perkz" Perkovic, който е играч и капитан на G2 Esports. Неговата печалба е над 372 хиляди долара, като в топ 10 присъстват още двама негови съотборници - Rasmus "Caps" Winther на трето място с над 365 хиляди долара печалба и Marcin "Jankos" Jankowski на четвърто място с над 304 хиляди долара печалба.

  1. Paul "sOAZ" Boyer (Misfits Gaming) - $422,203
  2. Luka "Perkz" Perkovic (G2 Esports) - $372,615
  3. Martin "Rekkles" Larsson (Fnatic) - $365,491
  4. Rasmus "Caps" Winther (G2 Esports) - $359,594
  5. Marcin "Jankos" Jankowski (G2 Esports) - $304,656
  6. Yiliang "Doublelift" Peng (Team Liquid) - $284,164
  7. Mads "Broxah" Brock (Fnatic) - $267,015
  8. Zachary "Sneaky" Scuderi (Cloud9) - $263,021
  9. Jake "Xmithie" Puchero (Team Liquid) - $261,442
  10. Здравец "Hylissang" Гълъбов (Fnatic) - $252,571

В общи линии западните отбори, които се намират в топ 10, са G2 Esports (с трима), Fnatic (с трима), Team Liquid (с двама), Cloud9 и Misfits Gaming (с един).

 

Източник: VP Esports

Няма коментари

Напиши коментар