Българин спечели EU LCS Summer Split 2018
League of Legends

Българин спечели EU LCS Summer Split 2018

Fnatic защитиха своята европейска LCS титла с втора победа и завършиха на първо място в европейския регион, осигурявайки си слот за World Championship 2018.

Fnatic надделяха над FC Schalke 04 Esports във финала на EU LCS Summer Split 2018 с резултат от 3 на 1 игри. Това е седмата им титла като организация.

Серията от игри беше доста близка и показа как два отбора се бориха за контрол над картата. Докато Schalke 04 успяваха да вземат надмощие в началните етапи на игрите, Fnatic успяваха да се съвземат и в среден и късен етап от игрите те ги надвиваха.


Снимка от Riot Games

Първата игра беше доста в полза на Schalke 04. Jungle играчът им Maurice "Amazing" Stückenschneider буквално беше на всяка една линия в началния етап със своя Skarner и помогна на съотборниците си да спечелят линиите си, което впоследствие им беше от полза за спечелване на играта.

Във втората игра Fnatic шокираха всички, заменяйки своя основен играч Gabriël "Bwipo" Rau с резервният Paul "sOAZ" Boyer, който пратиха да играе на top. Присъствието на ветерана sOAZ стабилизира отбора и с негова помощ Fnatic извоюваха победа във втората игра.

Третата игра пък беше тотален stomp в полза на Fnatic. Schalke разчитаха изцяло на своя съотборник Nukeduck, но Caps със своя Malzahar уби всичките им надежди за вадене на играта. В тази игра Здравец "Hylissang" Гълъбов също показа класа със своя Pyke.

В четвъртата и последна игра от Bo5 серията Schalke избраха шампиони, подходящи за победа в ранен етап от играта, докато Fnatic заложиха на такива, с които да спечелят в късния етап от играта. Nukeduck успя да направи две убийства в началото на играта, едно от които беше напълно самостоятелно върху шампиона на Caps.

Продължителна отборна битка на Middle бе ключова за Fnatic, от която Rekkles успя да направи Quadra kill. Така Fnatic заключиха бързо и четвъртата игра, печелейки EU LCS Summer Split с 3 на 1 игри срещу FC Schalke 04 Esports.


Снимка от Riot Games

Финално класиране

*Fnatic не само потвърдиха класирането си за Worlds 2018, а ще заемат и първия сийд.

1. Fnatic - 80 000 евро
2. FC Schalke 04 Esports - 50 000 евро и 90 точки
3. Team Vitality - 30 000 евро и 70 точки
4. Misfits - 20 000 евро и 40 точки
5-6. Splyce и G2 Esports - 10 000 евро и 20 точки
7-8. Team ROCCAT и Unicorns of Love
9-10. Giants Gaming и H2K

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар