Invictus Gaming са шампионите на Worlds 2018
League of Legends

Invictus Gaming са шампионите на Worlds 2018

Китайският отбор победи Fnatic с резултат 3:0 

Световното първенство по League of Legends за поредна година ни донесе незабравими емоции. Отборите се бореха достойно и ни показаха League of Legends на най-високо ниво. Въпреки че IG отнесоха трофея в Китай, Европа несъмнено показа, че е достоен противник, и си тръгна от финалите с високо вдигната глава. 

Как протече церемонията 

Станахме свидетели на впечатляваща церемония, като бяхме пренасяни ту на стадиона, ту в Summoner's rift -a. Двата отбора бяха представени под овациите на многобройната публика. Скоро след това започна финалът. 

Какво се случи във финалната среща

IG победиха с 3:0 отбора на Fnatic. Още в началото китайците изглеждаха съсредоточени и готови за двубоя. Първата игра започна равностойно като и двата отбора играеха доста рационално. По-късно обаче, IG взеха предимството. Те успяха да вземат Rift Herald и дракон, а всички знаем колко лесно се бутат кули с негова помощ. IG използваха това предимство, като водеха 6:2 в резултата и 5 на 1 по взети кули. Отборът имаше и 10K Gold предимство, което естествено им помогна да спечелят.

Втората игра започна по почти идентичен начин. Fnatic продължиха да разчитат на няколко от героите от миналата игра. Видяхме открадване на дракон от IG и много красив double kill под кула. 

Така, резултатът вече беше 8:2 в полза на азиатците. Втората игра завърши при резултат 17:4, като в последната отборна битка Fnatic успяха да откраднат Барона, но бяха Ace-нати. Направи впечатление, че европейският отбор игра със самочувствие, дори когато губеше в резултата. Опитът който имаше отбора им предостави нужният кураж за да играят така, както трябва да се играе в един финален мач. 

Третата игра започна с first blood за Fnatic още във втората минута. Caps направи няколко много добри отигравания на mid, като в едно от тях успя да оцелее срещу трима. IG обаче имаха силен vision контрол по картата и успяха да обърнат срещата. Те направиха Ace за 14:6 а малко по-късно успяха това им донесе и купата.

Какво следва от тук на сетне 

Отборите бяха наградени на бляскава церемония. Както каза и коментаторът, "The crownless are now king". 

В социалните мрежи излязоха много коментари относно отборите. Може би е излишно, но нека само да кажа едно. Това са двата най-добри отбора по League of Legends в света в момента. През изминалия месец те показаха, че неслучайно са тук и въпреки че имаха колебания в игрите си през груповата фаза, те останаха съсредоточени до края и това им спечели място на финала. Отборите на Fnatic и Invictus Gaming доказаха, че дори и най-изявените фаворити могат да бъдат победени, а когато имаш нужната воля и опит всеки връх е достижим. Не забравяйте, че и двата отбора бяха изправени пред най-добрите корейски отбори, считани за победители още от самото начало на турнира. 

В клипа по-долу можете да видите и част от най-добрите и незабравими моменти в турнира.

Вече чакаме Worlds 2019 в Париж!

Have Fun! 

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Worlds 2019 ще бъде във Франция
League of Legends
Worlds 2018 - Полуфинали
League of Legends
Worlds 2018 - Финалът

Няма коментари

Напиши коментар