Кой ще спечели MSI 2019?
League of Legends

Кой ще спечели MSI 2019?

Четирите най-добри отбора ще се срещнат в Тайпе.

Малко преди началото на knockout stage-a на MSI 2019, нека си припомним как отборите стигнаха до тук. Първо да кажем няколко думи за формата. Турнирът посрещна 13 отбора от целия свят, които се състезават в 3 фази - Play in, групова фаза и knockout фаза. Първата фаза се проведе от 1 до 7 май в град Хо Ши Мин във Виетнам. Отборите, класирали се за груповата фаза играха от 10 май в столицата на Виетнам - Ханой. Най-добрите 4 отбора се класираха за последната фаза - от 17 май в Тайпе (Тайван). Отборите са Invictus Gaming, SK telecom T1, G2 Esports и Team Liquid. 

Изображение: lolesports

Invictus Gaming

Invictus Gaming направиха нещо невиждано до сега, показвайки страхотна форма и стигайки до резултат от 9 победи и 1 единствена загуба. Резултатът на китайския отбор беше 8:0 до последната среща, когато те загубиха от SK Telecom T1. Отборът на IG в момента е Duke или TheShy на toplane, Rookie на mid, JackeyLove като carry, Baolan - support и Ning - jungler. Отборът се счита за големият фаворит на това първенство, заради агресивния стил на игра. IG показаха, че в трудни ситуации, както в мача вчера срещу Flash Wolves, могат да използват и най-малките грешки, за да спечелят играта. Между другото, във въпросния мач, IG губеха по килове през цялото време, първо с 3:0, по-късно с 13:7, но въпреки това успяха да спечелят срещата. 


SK Telecom T1

SK Telecom T1 са огромно име в световния League of Legends. Въпреки колебанието в някои от срещите, те се класират на втора позиция, преди последната фаза и са единственият отбор, който взе игра на фаворитите. Отборът на Faker преминава към следващата фаза с резултат 7 победи и 3 загуби и големи надежди за трофея. Състав: Top: Khan, Mid: Faker, Bot: Teddy Sup: Mata, Jungler: Haru & Clid (резервен играч).


G2

G2 са европейските претенденти, които достойно представиха региона по време на турнира. След като класирането им напред стана сигурно, отборът като че ли се отпусна, или умори. В първите срещи обаче, французите показаха агресивна и умна игра. Caps и момчетата определено са в много доба форма и ще бъде много интересно да видим какво още имат да покажат. Състав: Top: Wunder, Mid: Caps, Bot: Perkz ,Sup: Mikyx и Promisq, Jungler: Jankos.


Team Liquid

Четвъртият класирал се отбор е Team Liquid. До последно не беше ясно дали момчетата ще се класират. След победата над G2 обаче, момчетата споделиха, че въпреки че са тръгнали бавно в турнира вярват, че ще играят много по-добре в следващите мачове и се надяват на успех. Състав: Top: Impact, Mid:Jensen, Bot: Doublelift, Sup:CoreJJ, Jungler: MikeYeung и Xmithie. 


Следващите срещи са IG vs Team Liquid на 17 май (петък) и SK telecom T1 vs G2 Esports на 18 май (събота). Форматът ще бъде best of 5. Финалът ще гледаме в неделя на 19 май (неделя). Основен фаворит е отборът на IG. Ще следим обаче и срещата между SK telecom T1 и G2, защото и двата отбора могат да поднесат изненади на финала. 
 

Няма коментари

Напиши коментар
Tags