League of Legends Clash - турнирен гайд
League of Legends

League of Legends Clash - турнирен гайд

Fight as five. Win as one.

Нов турнирен мод, който ще бъде достъпен от следващата седмица. В следващите няколко реда накратко ще ви разкажем как работи, какви награди можете да спечелите и няколко други екстри.

 

СЪЗДАВАНЕ НА ОТБОР (CREATING A TEAM)

За да създадете отбор просто трябва да се логнете в League of Legends акаунтите си, било то през браузър или в платформата. В горната част на клиента/браузъра трябва да видите новия бутон с името “съревнователен” (“Competitive”). След това е необходимо да изберете име на отбора си, абревиатура (tag), състояща се от 3 символа и икона с възможност за персонализиране чрез избор на цвят.

Следващата стъпка в процеса на регистрация на отбор е потвърждаване на кандидатурата чрез SMS код. Използването на телефонен номер е с цел предотвъртяването на smurfing акаунти. Веднага след като завършите тези стъпки ще можете да поканите вашите приятели и да се забавлявате. Повече информация за регистрацията с SMS можете да намерите  >> ТУК <<

Забележка* Не забравяйте, че всеки от отбора ви трябва да има ранк в едно от ranked queue-тата и същевременно да е поне 2-ри левел в HONOR системата на Riot. След като отборът ви е в пълен състав от петима, ще получите отборен Tier, базиран на дивизиите на членовете. Колкото по-висок ранг сте, толкова по-умели съперници ще ви се падат.

ЗАПИСВАНЕ В ТУРНИРА (ENTERING A BRACKET)

Турнирът се провежда в рамките на три дни на всеки две седмици. В петък (Ден 1) вие и вашите съотборници влизате в бракет от четири отбора. Ако спечелите две поредни игри, продължавате към бракет от осем отбора. Ако загубите, ще влезете в бракет с останалите губещи отбори.

Групата от осем отбора се играе в събота (Ден 2). Победителите от тези бракети ще бъдат поставени в група от 16 отбора в неделя за окончателните срещи. Можете да влезете във four team bracket всеки ден (било то петък, събота или неделя), но можете да достигнете финалния бракет единствено ако се започнете от петък. Ако влезете в събота, можете да стигнете единствено eight team bracket. Ако все още се чувствате объркани погледнете снимките приложени над този текст или изгледайте клипчето по-долу. Наистина не е толкова сложно, колкото изглежда.

БИЛЕТИ (TICKETS)

За да играете Clash, всеки член на вашия отбор се нуждае от билет. Можете да получите такъв в магазина за 990 BE(Blue Essence) за бройка, чрез Gift от съотборник/приятел или като заплатите 215 RP(Riot Points). Ако нямате излишно RP или пък не ви се плаща с BE от Riot са се погрижили за вас - имате възможността да изиграете мисия, която ще бъде достъпна в менюто на играта. Условието е много просто - трябва да спечелите четири 5vs5 ranked flex мача. По време на турнирите, ако вашият отбор загуби, всеки от вас трябва да разполага с билет за следващия ден, ако искате да играете отново извън Consolation bracket. От Riot Games са предоставили и опцията за PREMIUM билет, на стойността на 5 нормални. Такъв билет дава достъп до по-хубави награди (капсули).

Забележка* Покупката на билети с Blue Essence е ограничена до 3 на акаунт на турнир.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРНИРА И МАЧОВЕТЕ (PLAYING THE TOURNEY)

Тридесет минути преди началото на срещата всеки от отбора ви ще трябва да "заключи" (“lock in”), или иначе казано да потвърди, че е готов за игра. Ако някой от съотборниците ви не го направи, отборът ви се отстранява от турнира. След като успешно потвърдите присъствието си, получавате възможност да разучите противниковите отбори, което от своя страна би било полезно при изграждането на стратегия преди срещата. 

Изборът на герой (draft/pick phase) следва правилата, които използват професионалните отбори във всички турнири (всеки отбор банва три героя, избира три героя, банва последните два и избира последните два). С цел ограничаване на игрите в рамките на 70 минути или по-малко, кулите придобиват специални качества - след 60-тата минута ще бъдат по-уязвими, а пет минути по-късно ще почнат да се саморазрушават. Този процес ще бъде необратим и продължава докато един от двата отбора не спечели играта. Това е с цел избягване на прекомерно дълги игри и забавяния в турнирите.

ВАЖНО* - /pauses и /remakes командите са ИЗКЛЮЧЕНИ за Clash турнирите

НАГРАДИ (REWARDS)

Време е да поговорим и за наградите, естествено любимата тема на всички! 

Системата за награждаване е абсолютно нова! След всяка победа вие получавате точки (Victory points), които се трупат в рамките на два турнира и ви осигуряват възможноста да отключите уникални Clash награди, като нови лога и банери. Clash капсулите ще се раздават след като участието ви в турнира приключи, а най-хубавите награди - КУПИТЕ, се дават когато печелите бракетите (Tournament champion - 16 teams brackets*). Победителите в турнирите ще имат уникалната възможност да виждат купите си в играта до “големият кристал” NEXUS in-game, както и в профила си, в продължение на две седмици.

Trophies - Купите

Victoy points - банери

Left to right: 500 VP, 1300 VP, 2000 VP (VP - Victory points)

Orbs and Capsules - Орбове и Капсули

Ляво - награда от нормален билет. Дясно - награда от PREMIUM билет.

ИКОНИ (Icons) - Можете да ги спечелите като победите в winner's бракета на турнира.

Ако все още нещо е останало недоразбрано от Riot Games са приготвли няколко страници с информация и видео клип с обяснение на структурата, наградите и записването.

Riot Games - League of Legends Clash Page

Clash FAQ

Clash EUNE page

ГРАФИК НА ТУРНИРА (THE SCHEDULE)

25-27 Май: Demacia Cup 1

8-10 Юни: Demacia Cup 2

22-24 Юли: Theme 2 Tournament 1

6-8 Юли: Theme 2 Tournament 2

LOCK IN START TIMES
Регион Ден 1 Ден 2 Ден 3
NA Петък 
Flight 1 @ 5 PM PDT
Flight 2 @ 8 PM PDT
Събота 5 PM PDT Неделя 5 PM PDT
EUW Петък 8 PM CEST Събота 8 PM CEST Неделя 8 PM CEST
EUNE Петък 8 PM CEST Събота 8 PM CEST Неделя 8 PM CEST
OCE Петък 7 PM AEST Събота 4 PM AEST Неделя 4 PM AEST

Важно е да разберете, че броят на използваните билети не променят цялостното преживяване по време на игра в този турнирен мод. Изборът как да играете и колко да залагате е изцяло ваш и зависи само и единствено от това колко сте уверени в себе си и какви умения в играта притежавате.

ПРИЯТНА ИГРА! GL/HF (Good luck Summoners, and get ready to wave your banners.​)

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар