League of Legends European Championship и отборите в новата лига
League of Legends

League of Legends European Championship и отборите в новата лига

EU LCS е с ново име - League of Legends European Championship или в съкратен вариант - LEC.

Състезателният сезон в League of Legends през 2019-та започва скоро (18 януари 2019). Riot Games последваха примера на северноамериканския LCS с въвеждането на франчайз отбори и са на финалната права да извършат същото нещо и с европейския LCS.

Но това не е всичко - вече абревиатурата "EU LCS" няма да е актуална. Riot заменят името на лигата - League of Legends European Championship, което в съкратен вариант ще се изписва като LEC.

LEC ще стартира с 10 отбора, всеки от които е с дългосрочно участие в лигата без риск от изпадане от нея. Както oписахме в статия за ROCCAT, всеки нов отбор, който навлиза в LEC, трябва да заплати 10.5 милиона евро такса за участие. Отборите, които вече са били в EU LCS и искат да останат в LEC, трябва да заплатят 8 милиона евро такса.


Нека разгледаме всеки един от тях, започвайки с новите 4 попълнения:

exceL Esports


Street Fighter отборът им на Gfinity Elite Series Season 3

exceL има сравнително по-малка известност и репутация от своите еспорт дейности в сравнение с повечето организации в списъка. Организацията е най-известна с отборите си по Call of Duty, Counter-Strike и бойните игри, като има много добро основание да започне да се занимава с привличането на фенове и създаването на марка, а LEC е мащабна първа стъпка.


Rogue


CS:GO отборът им на FACEIT Major 2018 квалификациите

Rogue е друга известна организация с Counter-Strike отбор, която се присъединява към LEC. Отборът е подкрепен от музикалните икони Steve Aoki и Imagine Dragons и за първи път ще се доказва на League of Legends сцената.

Томислав "flyy" Михайлов - бившият мениждър на Team ROCCAT, поема поста на главен мениджър в League of Legends отбора на Rogue.


SK Gaming


CS:GO отборът им на EPICENTER: Moscow 2017

Организацията SK Gaming е считана за една от основополагащите за електронните спортове, която има 21-годишна гейминг история, започвайки със съвсем обикновен клан на Quake през 1997 г. Тази немска организация има една от най-големите фенбази сред всички дисциплини в света на електронните спортове и CS:GO отбора им се доказа като най-добрия в света. Разбира се, не е само това. SK се завръщат отново на League of Legends сцената, като в миналото са били част от EU LCS от 2010 до 2015 г.


Origen


League of Legends отборът им на Worlds 2015

Origen, собственост на легендарния бивш професионален играч Enrique "xPeke" Cedeño Martínez, се завръща в професионалната лига на Европа, този път в LEC. След партньорство с известната CS:GO организация Astralis, клубът на xPeke от бивши Worlds полуфиналисти и IEM шампиони се завръща на голямата сцена.

Origen е името на League of Legends отбора на RFRSH Entertainment, за които писахме в друга статия.


Ето и старите 6 отбора от EU LCS, които остават в LEC:

Fnatic


League of Legends отборът им на Worlds 2018

Малко неща могат да се кажат за Fnatic, които феновете на отбора не са чували досега. Това е една от най-известните и успешни организации на запад. Не е изненадващо, че е избрана да се присъедини към LEC, особено след многобройните им постижения - финал на Worlds 2018, два спечелени EU LCS и представители на Европа на MSI през тази година.

Здравец "Hylissang" Гълъбов остава в състава на отбора.


FC Schalke 04


League of Legends отборът им на EU LCS Summer 2018

Пътят на League of Legends отбора на германския футболен клуб ФК Шалке 04 не е толкова дълъг и труден, както на някои от другите организации от този списък. Краткото им прекарано време на професионалната сцена вече ги е изпълнило с вълнение, отчаяние и триумф.

Отборът не успя да се класира за европейския LCS през 2016 г. и за времето от тогава насам доказа, че е повече от способен да се подобри и да достигне нови висини. Организацията се изправи срещу един от най-добрите отбори в Европа - Fnatic, в EU LCS Summer тази година и загуби от него, с което не получи място на Worlds 2018, но това е сравнително подобрение спрямо постиженията през 2016-та.


Team Vitality


League of Legends отборът им на Worlds 2018

Организацията Team Vitality, въпреки че не е толкова известна като G2 Esports или Fnatic, е изградила своята уникална и привлекателна идентичност в европейската професионална сцена. Техният млад състав, воден от треньорът Jakob "YamatoCannon" Mebdi, е по-агресивен и вълнуващ за гледане от повечето други отбори.


Misfits Gaming


League of Legends отборът им на Worlds 2017

Misfits Gaming е друга историческа организация от EU LCS, макар и с много по-маломащабен успех, отколкото Fnatic или G2 Esports. Все пак, Misfits спечели сърцата на много европейски фенове като изпитани и истински аутсайдери в лигата с няколко достигания до плейофи.

Техният най-паметен турнир обаче несъмнено е Worlds 2017, където направиха чудо, минавайки през груповата фаза, за да се класират за мач срещу Team SoloMid. Когато стигнаха до четвъртфиналите, те почти отстраниха SK Telecom T1 - защитаващите своята титла от предната година шампиони, с чудесни стратегии и отигравания.


Splyce


League of Legends отборът им на Rift Rivals 2018 NA vs EU

Организацията Splyce е част от EU LCS от 2016 г., въпреки че никога не е виждала същото ниво на успех като G2 Esports или Fnatic в региона. Също така има отбори в различни еспорт лиги и турнири, като например Call of Duty и Counter-Strike, но тези отбори са се състезавали само няколко години. Като по-млада организация, Splyce се стреми да направи име за дълго в LEC.


G2 Esports


League of Legends отборът им на Worlds 2018

Освен Fnatic, G2 Esports организацията е с най-разпознаваемият и успешен европейски отбор в историята на играта. Ако не броим достигането на Fnatic до финалите на Worlds тази година, то G2 може дори да се смята за най-успешния с четири последователни EU LCS титли и многобройни международни изяви, включително и полуфинал на тазгодишния Worlds. Подобно на Fnatic, не е изненадващо, че организацията си е проправила път към LEC.


Отборите, които няма да видим в LEC, но бяха в EU LCS, са следните: Team ROCCAT (за тях писахме тук), Unicorns of Love, Giants Gaming и H2K Gaming.

Източник: League of Legends

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Faker остава в SKTT1
League of Legends
Нов герой: Neeko - The Curious Chameleon
League of Legends
Без Team ROCCAT и други отбори в EU LCS догодина

Няма коментари

Напиши коментар