League of Legends комикси от Marvel
League of Legends

League of Legends комикси от Marvel

Riot Games ще работят с Marvel за развиването на вселената около героите на League of Legends

През последните дни се случиха доста интересни неща, свързани с League of Legends:


Интересните новини продължават - официалният сайт на Marvel разкри, че компанията ще работи с Riot Games за създаването на комикс книги, базирани на играта. И не само това - първата книга - Ashe: Warmother - ще излезе през май 2019г. Това ще бъде първият официален комикс, правен някога по играта.

Светът на League of Legends ще бъде преобразен в комикс. Дали това е само началото?


Ето и какво научихме от официалния пост на Marvel

Ashe: Warmother ще проследява живота в Runeterra и пътешествието на един от първите шампиони на полетата на Лигата - Ashe - the Iceborn warrior.

Творците, които ще работят по комикса, ще бъдат Odin Austin Shafer и Nina Vakueva.


Изображение: Marvel

"Много фенове на Marvel вселената и в частност комиксите имат интерес да видят комикс, свързан с гейминг общността", споделя C.B. Cebulski, главен редактор на Marvel. "League of Legends е една от най-разпознаваемите игри, която в същото време изобилства от интересни герои. Това прави играта толкова подходяща за комикс.", допълва той. "Изключително радостни сме, че ще можем да работим с Riot за създаването на League of Legends вселена за фенове и играчи." 

"Обичаме комиксите, защото те са начин не просто да разкажеш историята, но и да я видиш." сподели Greg Street, ръководител на творческия отдел на Riot Games. "Виждаме прилики между вселената на Marvel и тази на League of Legends, тъй като и двете ни представят много различни герои, всеки със своите специфики. Вълнуваме се изключително много, че ще имаме възможността да работим с тях", допълни той.


Винаги съм се чудела как би изглеждал филм за League of Legends, особено след като гледах Warcraft: Началото. Надявам се комиксите да са едва първата стъпка към разширяването на вселената на League of Legends и също така се надявам от Мarvel и Riot Games да се справят добре.

Очакваме комиксите с интерес и нетърпение! 

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Faker остава в SKTT1
League of Legends
Нов герой: Neeko - The Curious Chameleon
  • KiaKaha
    KiaKaha
    Аз освен комиксите очаквам да видя и ФИЛМ!!!!!! :D
показване на 1 от 1 Коментар