Mastercard са първият глобален партньор на Worlds 2018
League of Legends

Mastercard са първият глобален партньор на Worlds 2018

Сделката между Riot Games и Mastercard ще бъде най-голямата в историята на League of Legends.

Малко преди началото на Световното по League of Legends, Riot Games подписват с Mastercard, които ще бъдат основен спонсор на събитието, както и на други турнири от Riot Games в следващите няколко години. Осъществяването на сделката е отнело една година и началото ще бъде белязано на тазгодишния Worlds.

Сделката ще бъде голяма и за двете страни, като за Riot Games ще бъде дори най-голямата досега. В последно време Riot получават доста критика от страна на общността по отношение на това, че наемат зали едва месец преди случването на събитието им, както и въпроси по отношение на плановете им да предават голяма част от Worlds 2018 от студио им в Лос Анджелис.

Като цяло всичко това будеше опасения, че Riot Games имат финансови затруднения, а в публикация в reddit от Derrick Asiedu - ръководител на глобалните събития в Riot, той отговаря, че компанията има загуби от събитията си и планът е в бъдеще да се балансират разходите и приходите в еспорт отдела им.

За Mastercard знаем, че спонсорират традиционни спортове, като например MLB, Champions League и PGA Tour. Компанията има и опит в спонсорирането на еспорт събития, като първото беше през 2013-та година, когато Mastercard сключиха партньорство с Alienware и спонсорираха тяхна Dota 2 купа.

 

Източник: Mastercard

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Team Vitality в партньорство с френски телеком
League of Legends
Българин спечели EU LCS Summer Split 2018

Няма коментари

Напиши коментар