Mercedes подписват едногодишно партньорство с RNG
League of Legends

Mercedes подписват едногодишно партньорство с RNG

Немския гигант ще работят заедно с китайската организация и ще показва бранда си по облекла, видеоматериали, дори стадион

Всепризнатите Daimler AG подписват първото си партньорство с професионален esport отбор - китайския Royal Never Give Up (RNG). Продължителността и конкретните размери и специфики на обвързването не са оповестени, но съдейки по мащаба на официалното изявление, големината на организациите и многообразието от брандирани материали, ни предстои да виждаме Mercedes-Benz и RNG рамо до рамо дълго време.

Партньорството е многоаспектно - логото на Mercedes ще присъства на отборните облекла, в техните видеоматериали и дори на отборния стадион в Пекин. От своя страна RNG ще присъстват като известни личности на събития на Daimler AG. Според думи на говорител на Mercedes-Benz Китай пред The Esports Observer сделката има главна цел да промотира новите модели на марката, понеже младите фенове на отбора са до голяма степен в целевата група на Daimler AG. Основен модел в кампанията е новият SUV GLA, чийто лозунг е "Powered by Life".


Трилъчевата звезда е видима на гърдите на играчите.

Това не са първите стъпки на немския автомобилен гигант в сферата на електронните спортове. Едно от първите европейски събития, които те спонсорират, е ESL One Hamburg 2017. На китайската сцена стъпиха като главни партньори на LPL, китайската LoL лига, през 2017, където наскоро срещнаха леки проблеми. Mercedes-Benz са спонсори и на всички Tencent заглавия като част от сделка за над 7.5 милиона щатски долара.

Още по темата: Mercedes-Benz: "Подготвени сме да подкрепяме електронните спортове значително"

Други спонсори на RNG включват HP, LYNX, AutoFull Gaming Chairs и Logitech G. Основана през 2012, организацията има отбори във FIFA online, Honor of Kings, PUBG и Clash Royale, а скоро и Fornite. Сред последните им успехи е челно място в 2018 Mid-Season Invitational по LoL, което е и първата им интернационална титла.

Източници: The Esport Observer, The Shotcaller

Няма коментари

Напиши коментар