Наръчник на зрителя: LCS 2019 Summer Split
League of Legends

Наръчник на зрителя: LCS 2019 Summer Split

Отбори, график, формат и прогнози. 

LCS Summer Split започва на 1 юни. 

ФОРМАТ
10 отбора от САЩ ще се състезават във формат двоен Round Robin. Срещите ще бъдат Bo1. Това означава, че в груповата фаза всеки отбор играе по 18 срещи. 6 от отборите се класират за летните плейофи. Срещите в плейофите са Bo5. Победителят ще представя Северна Америка в 2019 World Championship. 


ГРАФИК
Срещите започват на 2 юни. Ето ги и мачовете за деня. 

Изображение: lolesports


ПРОГНОЗИ
Разбира се, първо поглеждаме към фаворитите. След представянето им в MSI 2019, те определено са Team Liquid. Имайте предвид, че въпреки че направиха добра игра срещу IG, ТL в никакъв случай не бяха фаворити в турнира, дори напротив. Представянето им в първите игри беше повече от спорно, а на финала, те не успяха да вземат игра на G2. Ако отборът намери златната среда и играе консистентно обаче, вярвам, че няма дa има никакви проблеми да се класира за плеофите на челно място. 
Cloud9 са другия фаворит от десетте отбора, както и TSM

Имайте предвид, разбира се, че в Bo1 срещите всичко е възможно. Точно затова ще бъде и много интересно да видим турнира и игрите. 


На 7 юни започв и LEC Summer Split.

Форматът е същият, ще видим най-добрите европейски отбори, един от които e Fnatic с българина Здравец "Hylissang" Гълъбов. Както знаете миналата година именно Fnatic надделяха над FC Schalke 04 Esports във финала на EU LCS Summer Split 2018. Така те се класираха за миналогодишното издание на Worlds. Желаем успех на отбора и и тази година ще гледаме срещите с интерес. 

Останалите дати за старт на турнира по региони са LPL - 1 юни, LCK - 5 юни, LMS - 14 юни.

Кои са вашите фаворити от LEC и LCS? Ще има ли изненади от страна на отборите, както стана на MSI 2019? Споделете в коментарите. 
 

Няма коментари

Напиши коментар