ODYSSEY Extraction (СЪБИТИЕ) - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
League of Legends

ODYSSEY Extraction (СЪБИТИЕ) - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Какво трябва да знаете за новият режим на игра Odyssey: Extraction

Да победите в извънеземен свят със сигурност ще бъде трудно за постигане, затова използвайте този приятелски наръчник, за да разберете всички подробности за новият режим на игра Odyssey: Extraction преди да опитате късмета си.

Изберете някой от следните герой и започнете вашата космическа битка - Yasuo, Jinx, Sona, Malphite и Ziggs. Всеки от тях има различни augment (специални "камъни") пътеки за увеличаване на вашите способности.


Шампиони

YASUO

Капитана на екипажа разполага с достатъчно сила да нанесе огромни щети на противника, но и да ви предпази посредством свойте умения за защита. Щетите, който поемате и блокирате с Way of the Wanderer са два пъти по-малко а продължителността му е два пъти по дълга от обичайното. Yasuo също получава:

 • +10% възстановяване на изгубената кръв/здраве на база на всички нанесени от вас щети (33% ефективност за AoE)
 • +50% по-малко време за използване на вашият ултимейт (R)
 • +10% скорост на придвижване

JINX

Jinx се е специализирала в битките от разстояние, обезоръжаване на противника и нанасянето на огромни поръжения. Активирането на Get Excited! ще се активира за вас и членовете на екипажа като убивате малки миниони и чудовища. Jinx също получава:

 • +10% възстановяване на изгубената кръв/здраве на база на всички нанесени от вас щети (33% ефективност за AoE)
 • +50% по-малко време за използване на вашият ултимейт (R)
 • +20% скорост на атака
 • +15 регенерация на мана в секунда

MALPHITE

Malphite ще ви осигурни защита, ще разсейва враговете ви и не на последно място ще бъде скалата и резервният план в отбора ви за нанасяне на щети. Времето за което ще можете отново да използвате Granite Shield’s не се променя докато сте в битка, но базовите ви атаки и удари са намалени съответно с  [1 | 2] секунди. Malphite също получава:

 • +5% въстановяване на кръвта/здравето на база нанесените щети (33% ефективност за AoE)
 • +50% по-малко време за използване на вашият ултимейт (R)
 • +5% кръв
 • +15 регенерация на мана в секунда
 • +100 Attack Damage и Ability Power

SONA

Най-новият член на екипажа ще ви осигури възстановяване на изгубеното здраве/кръв, защита и допълнителен демидж щети. Ефекта на Power Chord’s е променен както следва:

 • Staccato [Q] осигурява +75% щети
 • Diminuendo [W] рестартира времето за използване (cooldown) на  Aria of Perseverance’s
 • Tempo [E] зашеметявате/спирате противника

Sona също получава:

 • +5% възстановяване на изгубената кръв/здраве на база на всички нанесени от вас щети (33% ефективност за AoE)
 • +50% по-малко време за използване на вашият ултимейт (R)
 • +10% възстановяване на кръв/здраве и щитове
 • +20 регенерация на мана в секунда

ZIGGS

Корабокруширалият Ziggs се е специализирал в нанасяне на магически щети/демидж базиран на AOE, разсейване на врага и подсигуряване на огромни експлозии. Short Fuse ще ви осигури +150 обхват на действие (attack range) на вашите атаки и ще нанася два пъти повече щети на противника. Ziggs също получава:

 • +10% възстановяване на изгубената кръв/здраве на база на всички нанесени от вас щети (33% ефективност за AoE)
 • +50% по-малко време за използване на вашият ултимейт (R)
 • +10% ability power
 • +15 регенерация на мана в секунда

*На няколко пъти споменах израза AoE, който означава AREA OF EFFECT или област на действие.


Augments

Това е най-добрата част!

Всеки път когато играете този мод, можете да печелите въпросните augments за вашият шампион. Всеки един спечелен такъв, ще бъде във вашият инвентар докато събитието е активно. Така ще имате възможност да заменяте вашите augments между различните игри. Имайте напредвид че те са супер мощни и ви позволяват да правите откачени неща.

С течение на времето ще имате възможността да отключите 5 слота и 15 augments на шампион, докато завършвате мисиите си. С голямото разнообразие, което ще ви предложат тези камъни ще можете да експериментирате с всевъзможни комбинации.

Ако сте пропуснали някой ден или мисия, ще имате възможността да закупите “catch-up” augment пакет, който ще бъде достъпен от 17 септември до 8 октомври. Пакетът ще съдържа всички augments и ще струва 600 RP или 10,000 BE (Blue Essence), но ако вече притежавате някой от augments-тите, цената на пакета ще бъде намалена с 8 RP, като максималното намаление, което можете да получите ще бъде до -215 RP.


Summoner Spells

Единственият избор тук е... на кое копче от клавиатурата ще ги поставите :)

"Дръжте ръцете и краката си в червеева дупка."

WARP

 

Позволява ви да бъдете недосегаеми за атаки или друг вид противникови действия, докато преминавате през определено място на картата. Това умение може да бъде използвано три пъти, като времето за което се зарежда отново е 15 секунди. За да не се получават обърквания всяко едно използване на умението ще се възстановява след 15 секунди.

Wake up, dummy!

RESUSCITATE

Можете да съживите член от екипажа, като застанете до него за 2 секунди. Излизането от обхвата на умението няма да консумира времето за използването му и ще можете да се опитате да помогнете на вашият съотборник отново. След като вече сте го използвали обаче, ще трябва да изчакате 100 секунди преди то отново да е активно.


Friendlies

Малките ни приятели в този режим на игра :)

ORA BOT

Сладък малък робот създаден от Ziggs, който ще ви позволява да пазраувате по-време на различните рундове в мода. Един добър приятел наоколо.

PORTAL ZONE

Когато преминете дадено ниво, Ora Bot отваря зона с която да преминете нататък. Преминаването става по-бъзро, когато има повече хора в нея.


Powerups and Collectibles

Това са нещата, който искате да видите докато играете.

ORA

Това е нещото за което трябва да се оглеждате най-много. Ако съберете достатъчно, можете да заредите Ora Bot и да преминете към следващото ниво по-рано. Въпросните растения може да бъдат събирани като убивате противници и Ora Plants.

ORA PLANT

Ако ги видите, разбийте ги, защото те ще ви осигурят Ora, ако останат "сами" могат да изчезнат.

LIFEBEAD

Минаването през тези плюсчета възстановява пълното ви здраве и мана. Подобно на растенията, те също изчезват след известно време.

GOLDBEAD

При унищожаването им всеки един член на екипажа получава бонус допълнително 500 gold.

FOCUSBEAD

Който от отбора ви вземе това, ще получи огромен бъф включващ: неуязвимост към атаките на противника и още повече cooldown reduction (допълнително намаляване на времето за използването на дадено умение отново) за да използвате уменията и ултимейта си още по-често.

RELICBEAD

Рядка възможност с която да отключите перманентно augment за всички. Не им позволявайте да избягат!

ORABEAD

Не си позволявайте да ги пропускате, защото те съдържат огромно количесто Ora. Нанасяйте им щети, колкото се може повече за да си осигурите преминаване в следващото ниво за нула време.


Hazards

Тази планета не е най-стабилното нещо във Вселената. Ето какво може да се обърка на повърхността:

WALLS

Разрушима преграда, която блокира вашият път. Унищожете я и продължете напред.

DARKNESS

Период от време в който видимостта ви е ограничена. Стойте близко до съотборницте си.

EGG FRENZY

Понякога цяла купчина от Cyte Eggs се появява от нищото. Най-добрият за вас шанс е да ги унищожите преди да се родят.

BUBBLE GEYSER PLANTS

Тези огромни сини балони ще ви заключат на едно място ако бъдете ударени от тях. Не стойте на пътя им!

FIRE BEAM CRYSTALS

Въртящи се лъчи от огън, които ще ви наранят много лошо. Просто стойте далече от тях.

ICE BEAM CRYSTALS

Също като огнените, но този път няма ще забавят движението ви вместо да ви наранят. Отново, планът тук е да не попадате в обсега им.

ORA STORM

Облак от електрическа енергия, който ще ви нарани ако стойте в обсега на действие. Опитайте се да не попадате в него.

ICE STORM

Също като Ora бурята това ще забави движението ви. Хубаво е да ги избягвате, дори да ви е топло.

VOLCANO

Нестабилно парче земя. Много опасно. Не казвайте, че не ви предупредихме.


Enemies - Врагове

Не сме дошли тук на разходка, ето срещу кого ще бъдем изправени в това приключение:

SKITTERBEAK

Health: Low
Damage: High

След като се зареди ще изтреля срещу вас огромен снаряд, който ще ви нанесе огромни поражения. Опитайте се да го унищожите първи!

ARCRAPTOR

Health: Low
Damage: High

Един път след като сте се приближили до него, изтрелва свекавици в небето. Продължавайте да се движите за да не бъдете "изпържени".

SHIMMERSTRIKER

Health: Low
Damage: Medium

Това същество подскача наоколо и се крие преди да ви нападне. Цяла група от тях може сериозно да застраши мисията ви за продължаване към следващото ниво. Движете се заедно, за да бъдете максимално ефективни.

LANDSQUID

Health: Low
Damage: Medium

Изтрелва опасни лъчи от енергия от много голяма дистанция. Приближете се и ги унищожете или помолете вашият капитан (Yasuo) да ви защити с Wind Wall.

SQUIDTOOTH

Health: Low
Damage: Medium

Изтрелва мощен лазер, който дори капитана ви не може да спре. Бъдете предпазливи и след като сте избегнали атаката им ги унищожете преди да са започнали отново.

CRIMSON STINGER

Health: High
Damage: Low

Сграбчва ви с опашката си и ви повлича към близка опастност. Помолете съотборниците ви да ви освободят, като използват своите crowd control умения.

PETALCLAW

Health: Medium
Damage: Medium

Изглежда като цвете, но не се подлъгвайте. Ако се приближите достатъчно това същество ще ви изхвърли брутално във въздуха и след това ще ви нападне безпощадно. Спазвайте дистанция!

BRIGHTCORE

Health: High
Damage: Low

Създава предпазна бариера, която блокира понесените от нея и чудовищата около нея щети. Ако се приближите достатъчно близко, бариерата няма да работи. 

ANCHORTAIL

Health: Medium
Damage: Medium

Опашката на това същество нанася много поражения и ви отблъсква назад. Вариантите ви тук са два, или се приближавате много близко до нея, така че опашката да не може да ви нарани или се отдалечавате възможно най-далеч.

TERRABURSTER

Health: High
Damage: High

Тези момчета не са много точни, но ако ви оцелят с техните земни стълбове ви оцелят, ще понесете доста щети. Просто се движете и всичко ще е наред.

ALPHACYTE

Health: Medium
Damage: Low

Те не нанасят много щети, но снасят яйца съдържащи Cytes. Ако не сте достатъчно бързи да ги унищожите, можете да се окажете в битка с хиляди тяхни малки бебета.

CYTE

Health: Low
Damage: Medium

Малките бебета от Alphacytes. Не са толкова страшни, но могат да се окажат проблем ако са прекалено много. Използвайте AoE върху тях.

RHINODON

Health: High
Damage: Medium

Агресивни същества, който ще ви преследват. Когато ударят земята, те оставят смъртоносен червен пръстен. Спазвайте дистанция!

TUSKBEARD

Health: Low
Damage: Medium

Всеки път, когато бъдат ударени те ще активират защитата си и ще отприщят силна атака срещу вас. Ако това се случи, минете зад тях и ги унищожете безопасно.

RAZORHEART

Health: Low
Damage: Medium

Ако се доближат достатъчно близко до вас ще отприщват все по-голяма и по-голяма атака. Стойте настрана и ги унищожете бързо.

DOZERMAW

Health: Medium
Damage: High

След като се ядосат, те ще се засилят в права линия нанасяйки големи щети по пътя си. Излезте от обесега им или използвайте WARP, за да не се измъкнете. 

HOGTONGUE

Health: Medium
Damage: Medium

Ще се опитат да ви захванат с гигантските си езици. Продължавайте да се движите около тях и да ги избягвате, засмукването им е доста гадно.

MAJORS (Blue Glow)

Този противник може да мутира и да става огромен. Това им дава повече кръв и демидж.

ELITES (Red Glow)

Рядък и много опасен супер мутант. Този противник е много опасен и може да ви убие с един единствен удар.

KAYN

Health: Massive
Damage: Tons

??????????????????

Описанието на KAYN липсва, което ме навежда на мисълта че това ще е финалният бос за убиване преди да завършите режима. Пазете се от всички заобикалящи ви видове и нека "силата" бъде с вас в това епично космическо приключение. Екипът на HaveFun TV ви пожелава приятно забавление с Odyssey: Extraction. Успех, космически асове!

Източник: League of Legends

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
FACEIT Major 2018 - Ден 1
PC
Колко пари изкарва Faker
Игри
HFTV отворени позиции

Няма коментари

Напиши коментар