PENTA Sports с отбор в League of Legends заедно с TSV 1860 Munich
League of Legends

PENTA Sports с отбор в League of Legends заедно с TSV 1860 Munich

Еспорт организацията PENTA Sports обедини усилията си с германския футболен клуб TSV 1860 Munich, за да създаде съвместен отбор по League of Legends.

Наречен PENTA 1860, отборът ще се състезава в немската лига ESL Meisterschaft. Този ход бележи влизането за първи път на спортния клуб TSV 1860 Munich в индустрията на електронните спортове.

Andreas Schaetzke - Главен изпълнителен директор на PENTA Sports, коментира начинанието:

Много се радваме да обявим партньорството ни с TSV 1860 Munich. Посрещайки асоциация с такава традиция на наша страна, това ни изпълва с гордост и ние ще търсим вълнуващо бъдеще с новия ни партньор. Освен това, съвместното ни участие в League of Legends е особено вълнуващо.

Тук съзнателно сме избрали една от най-големите esport дисциплини, а не спортен симулатор (като FIFA например). С новия отбор искаме и ще атакуваме върха на германската сцена и ясно поставихме целта да се превърнем в немски шампион. Вълнуващо време, което очакваме с TSV 1860 Munich!

PENTA Sports в момента има отбори и се състезава в следните игрови дисциплини - Rainbow Six Siege, FIFA, Fortnite и Hearthstone. Сред своите премиум спонсори се виждат имената на ARCTIC, 20th Century Fox, Sunmaker и ONE.de.

Sascha Königsberg - Заместник-председател на Съвета на директорите на TSV 1860 Munich, добави:

Електронният спорт се разраства бързо и като асоциация не можем и няма да си затворим очите за съществуването на тази перспектива. В PENTA ние виждаме надежден партньор, с когото можем да проправим пътя си към дигиталното бъдеще заедно и да създадем новата esport зона в любимия ни футболен клуб TSV 1860 Munich.

Освен професионалния отбор по League of Legends, ние също искаме да се съсредоточим върху традиционните спортни дисциплини и да внедрим електронните спортове извън професионалния сектор. Ние сме отворени за много различни спортове и затова бихме искали да предложим на всички фенове подходяща платформа. Очакваме вълнуващо бъдеще в TSV 1860 Munich и много успехи с PENTA 1860!

През последните няколко години виждаме навлизането на големи спортни отбори към сферата на електронните спортове, като някой от по-големите имена, които инвестират средствата си са - PSG, Ajax, Manchester City, FC Schalke, ROMA, Valencia FC, Besiktas Dallas Mavericks; Sacramento Kings и други.

Източник: PENTA Sports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар