PlayVS въвеждат League of Legends в гимназиите
League of Legends

PlayVS въвеждат League of Legends в гимназиите

Програмата от пробния сезон започва през следващия месец.

Start-up компанията PlayVS обяви, че сключва партньорство с Riot Games за въвеждането на официално първенство за ученици по League of Legends в пет щата в САЩ.

PlayVS е компания, която има за цел да развива електронните спортове в Щатите. През следващия месец предстои да стартира програмата от пробния сезон. Учениците от Кънектикът, Джорджия, Кентъки, Масачузетс и Роуд Айлънд ще имат възможност да се записват за турнири, които ще ги отвеждат до щатски шампионати.

Гимназиите могат да представят колкото отбори искат, които ще бъдат разпределени в различни групи, подобни на традиционните спортове. Отборите играят, за да станат шампиони в тези групи, след което продължават към щатски плейофи.

Играчите могат да използват сайта на PlayVS, за да се запишат, да следят статистиките и участниците. Да получават графици за предстоящите им мачове или дори да играят играта. Всички мачове се играят в самите училища чрез сайта на PlayVS, с изключение на щатските шампионати, които се играят пред публика.

PlayVS е стартъп, който е в партньорство с National Federation of State High School Associations, която е организацията, която контролира спорта в повечето гимназии в САЩ. Подкрепени от имена като San Francisco 49ers (отбор по американски футбол) и съоснователя на Twitch - Kevin Lin, PlayVS дава на гимназиите по-лесен достъп до учениците, търсещи училища с еспорт стипендии.

За участие, училищата трябва да заплатят $64 на играч всеки сезон, а първият започва през февруари 2019-та.

 

Източник: TechCrunch

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Team Vitality в партньорство с френски телеком
League of Legends
Българин спечели EU LCS Summer Split 2018

Няма коментари

Напиши коментар