Предстоящи промени в ARAM
League of Legends

Предстоящи промени в ARAM

Картата Howling Abyss ще претърпи промени в следващите няколко актуализации на играта

Разработчиците на Riot Games обявиха, че от patch 8.11 започват работа и подобрения на добре познатия ни мод в League of Legends - ARAM. От компанията потвърдиха намеренията си в доста обширна новина в официалният им сайт. 

Екипът, разработващ картите и модовете в играта прекарваше доста голяма част от времето си в това да осъвършенства Summoner's Rift, като с времето добавяхме нови модове като Star Guardian: Invasion и връщахме и подобрявахе стари, като One For All. Което от своя страна доведе до факта, че през изминалите години не отделихме достатъчно внимание на ARAM мода, както бихме искали. Затова от пач 8.11 започваме с промените, като се надяваме това да внесе допълнителна свежест и блясък на любимия на мнозина Howling Abyss. Всички сме добре запознати с факта, че ARAM мода е утвърден и промените не винаги се посрещат добре, но екипът ни ще промени това, като направим всичко възможно всяка една промяна в мода и картата да бъде приета от ARAM общността. За тази цел, ще добавим няколко нови функции при избор на герой в началото на играта. Тези функции са предназначени за разрешаване на няколко доста добре познати проблема, които всеки един от нас е изпитвал. В предстоящият Bilgewater Event сме подготвили няколко големи промени в геймплея и с нетърпение очакваме да видим резултатите. Естествено тези промени са временни и ще са активни само в този мод, но идеята ни е да проверим  колко отворена е общността на ARAM към промените и как те ще бъдат посрещнати. Tези, които бъдат приети добре от играчите да бъдат добавени в следващите пачове на играта. 

ИЗБОР НА ГЕРОЙ И НАЧАЛО НА ИГРАТА

BENCH THE KENCH

За хората, прекарващи доста време в този мод, началото на играта и избора на герой са доста важна част от ARAM. Именно затова от Riot ще въведат нова система за избор. На всеки един от нас се е случвало да му се падне герой, който не желае да играе и да има желание да се смени с някой в лобито. Но и на всеки се е случвало да види как героят, който иска от някого бива сменен за друг, докато вие сте изпратили покана към играча да се смените. А какво ще кажете ако видите, че смяната(reroll) на героя се окаже дори по-лоша от първоначалният избор? Със сигурност ви е омръзнало да пишете “rr” в чата преди играта и да се надявате, че някой ще ви предложи смяна.  Е, от patch 8.11 всеки път когато reroll-нете герой той ще бъде преместван в Available Champions Pool (или както го наричат Riot - Bench), където вашите съотборници (или вие) ще имате възможността да го използвате отново.

 

Нашата надежда е, че това ще направи Champion Select фазата по-приятна, и че използването на reroll няма да направи композицията на отбора ви по-лоша.

И като говорим за reroll, Riot ще увеличат и темпа с който ги печелим. Идеята е ако нямате отключени герои да имате възможност да печелите "reroll" веднъж на всеки 2 мача. А ако притежавате всички герои в играта това ще ви гарантира reroll след всяка игра, като естествено максимално можете да имате 2 броя.


ALL RANDOM

Всеки фен на мода е добре запознат с това, че героите в него се падат на случаен принцип и няма как да знаете, кога и с какво ще ви се наложи да играете следващият път. Именно за това Free to Play героите в АРАМ ще бъдат увеличени, като това се прави с цел да бъдат избегнати ARAM-only accounts, или тези акаунти които притежават герои основно за този мод. Новият ARAM Free to Play pool ще съдържа последните три Summoner’s Rift’s Free to Play pools, което означава, че ще имаме достъп до 42 героя вместо досегашните 14.

Със стартирането на Bilgewater евента и пускането на новият герой Pyke, ще бъде добавен в ARAM Free to Play pool за времето в което мода ще е активен. 


RITO, WHERE’S MY S? - Champion mastery подобрения

Системата е направена основно за Summoner’s Rift и алгоритъмът, който се използва за изчисляването на оценките не работи толкова добре в мода, затова и получването на висока оценка S е доста трудно. Тази формула ще бъде променена и от patch 8.11 ефективността на алгоритъма, ще бъде променен и съгласуван с този на Summoner’s Rift.


SMOOTHING OUT THE BEGINNING OF THE GAME - Подобрения в началото на играта

  • Поставени са портали в началото на играта, както са и в Summoner’s Rift, за да се даде равен шанс на играчите при стартиране, независимо колко бързо могат да закупят своите предмети от магазина. Подобно на Summoner’s Rift тези портали ще бъдат отключвани след 15 секунди.
  • "Experience"-а, с който ще се започват ARAM игрите ще бъде 662, което е нормалната граница за вдигане на 3-то ниво, вместо да се започва директно от него с 0 experience.  Това означава, че вдигането на ниво 4 ще става по-лесно в бъдеще.
  • Променя се и времето за 'surrender' като при единодушно съгласие от играчите предаването ще може да се извърши след 8 минути, а нормалното такова ще бъде достъпно след 12-та минута, което отчасти означава по-бързо да прекратите играта, когато някой от отбора ви е disconnect-нал. 

В началото добавянето на опцията за /remake се е сторило добра идея на разработчиците, но в последствие е било отхвърлено, тъй като са сметнали, че това ще доведе до повече играчи, които да не влизат или да стоят AFK.


A NAUTICAL PLAYGROUND: EVENT-ONLY GAMEPLAY CHANGES

Според Riot, промените в геймплея, за които ще стане дума след малко, са само и единствено за това събитие. Също така нещата, които се приемат добре от хората могат да намерят своят път и един ден да бъдат добавени към Howling Abyss завинаги.

DARK HARVEST (Руна) - промени
С оглед да балансират руната в ARAM, което да направи изборът на руни малко по-интересен. По време на Bilgewater ще бъде намален Soul Essence-а при убиването на герой от 5 на 4 и Soul Essence-а от убиването на Cannon minion от 4 на 2.
WARMOG’S ARMOR (Предмет) - промени
Предметът ви позволява да възвърнете много бързо липсващата ви кръв за кратък период от време, просто като избягвате битка. В резултат на това Warmog’s Armor ще бъде премахната от ARAM по време на събитието.


LIMITED-TIME ITEMS - Нови предмети за ограничен период от време

Добре запознати сме с опцията да играем melee герой, докато всички останали от противноковият отбор са с range герои.. удоволствието е особенно "голямо". Затова разработчиците на играта са решили да добавят три нови предмета докато събитието Bilgewater (ARAM only) е активно. Предметите ще бъдат предназначени да дадат на melee героите (особено Assassins) малко повече свобода за игра, което до голяма степен би изравнило силите по време на битка.

Ghostwalkers
Специални ботуши, които могат да се закупят само от melee героите. Позволяват ви да минавате през стените (и във въздуха!) -  "We stole them from Kayn."


Spectral Cutlass
Предмет даващ ви AD / Lethality, който, когато бъде активиран, маркира земята под носителя си. Малко по-късно предметът ви връща на мястото, от което сте го активирали.


Bloodletter’s Veil
Наричан братовчеда на Banshee’s Veil, този AP/Magic Penetration предмет ви дава щит, когато нанесете damage (щети) с дадено умение (Q,W,E,R.

Всеки един от тези три предмета ще бъде добавен в Recommended Items за купуване в играта.


TEAM HEALTH RELICS

Последно, но не и по значение е промяната на добре познатите ни health packs или +четата в игра даващи ви кръв и мана. Те ще носят ново име и по време на събитието, когато вземете реликва за кръв ще видите следното:

Познато, нали? 
Да! Точно така. Добре познатият кръг на предмета Redemption с няколко промени. Освен, че ще ви даде малък процент кръв и мана, бъдете внимателни с използването му, защото при активиране на реликвата ако противникът ви е в обсегът му - той също ще получи еднакво количество кръв и мана, както и вие. Което означава, че ще трябва да защитите периметъра на действие на реликвата с оглед да запазите възстановяването на кръв и мана само за вас и отборът ви. Идеята за това е да донесе повече интензивност и битки около реликвите. Както споменах - процента на кръв и мана също е променен, което означава, че те са много по-ефективни ако сте на по-малко живот. Естествено, това ще увеличи и използването им, затова времето за respawn на реликвите е увеличено от 60 на 90 секунди. Времената също ще бъдат показвани над Jungle Timer зоната в scoreboard-а на играта, така вие и съотборниците ви ще можете по-добре да следите колко време остава докато следващата реликва се появи.

RETURN TO BUTCHER’S BRIDGE

Най-накрая…  Butcher’s Bridge се завръща! По време на събитието Bilgewater, всички игри на ARAM ще се проведат тук:

We hope you enjoy trying out these changes as much as we enjoyed working on them. We’ll be listening for your feedback, so please let us know what you think. In particular, we want to know if you’d like to see any of the temporary changes come to ARAM full-time.

ИЗТОЧНИК: League of Legends

Няма коментари

Напиши коментар