Random5 спечелиха EBL сезон 4 по League of Legends
League of Legends

Random5 спечелиха EBL сезон 4 по League of Legends

Българите от Random 5 спечелиха EBL сезон 4 по League of Legends.

Отборът на Random5 спечели сезон 4 на Балканската лига по League of Legends. Българите победиха миналогодишния шампион на лигата ASUS ROG на полуфинала, след което се справиха и с отбора на Crvenu Zvezdu на финала с резултат 3:0. Така отборът ни стана новият шампион на балканската лига по League of Legends.

В самото начало на мача и двата отбора играеха доста предпазливо, което с оглед на фазата на турнира беше съвсем логично. Играта беше открита с убийството на Top линията в полза на българите. Грешното прегрупиране на противниковата джунгла даде възможност на Iliya "Lmzs" Rajgev да открие резултата в срещата. Няколко минути по-късно нашите момчета хванаха и неподготвен Mid lane-ъра на Crvenu Zvezdu, донасяйки второ поредно убийство за Lmzs. Така Random5 стартираха повече от добре в първата карта на финала. Отговорът на Crvenu Zvezdu не закъсня и с помоща на своят джънглър Ahmad "Shlatan" Lucjan те успяха да убият Lyuben "LUBEEENZZZ" Hadziev с което да върнат част от изоставането си, но това се превърна в невероятна възможност за Iliya "Lmzs" Rajgev, който 1 в 2 успя да убие и двамата, което напрактика гарантираше победа в първата игра за Random5. Резултатът се запази до 22-рата минута, когато след прекрасна отборна битка нашите момчета успяха да убият всички от отбора на Crvenu Zvezdu без да дадът никава жертва, това даде възможност да бъде взет и Baron бъфа с което преднината на българите достигна 10 000 gold. Само 6 минути след това бяха достатъчни на отбора на Random5 да затвори картата и да си осигурни преднина от 1:0 карти във финалната среща.

Втората карта очаквано започна доста спокойно без излишни рискове от страна и на двата отбора. First Blood или първото убийство за картата беше отбелязано в 10-тата минута на играта, когато опит за gank от страна на противниковата джунгла доведе до убийство в полза на Iliya "Lmzs" Rajgev, въпреки численото си изоставане отборът ни съумя да спечели битката с 3 убийства срещу само 2 за Crvenu Zvezdu. Карта номер 2 вървеше с доста размени на килове от страна и на двата отбора, което доведе срещата до борба за преимущество над важните обекти в играта (дракони,барони,кули и т.н). Най-интересната ситуация в срещата беше отборната битка на Baron бъфа състояла се в 22-рата минута от срещата, когато Crvenu Zvezdu успяха да ace-нат отбора на Random5, въпреки че Teodor "VendettazZ" Cholakov успя да открадне Baron-a в последната секунда. Въпреки тази загуба момчетата ни успяха да се прегрупират с нови сили и да запазят своята воля за победа. Така след малко повече от 30 минути игра отборът ни получи възможността да затвори картата след като хванаха неподготвени двама от играчите на Crvenu Zvezdu с което поведе във финала с 2:0 карти и беше само на крачка от титлата и възможността да се нарекат шампиони на EBL сезон 4.

След кратка пауза в която отборите да починат, мачът беше подновен. Очаквано българите искаха да затворят срещата възможно най-скоро и за разлика от пасивната игра в началото на финала то тук те показаха повече агресия, което доведе и до възможноста да убият Ahmad "Shlatan" Lucjan (jungle) след прекрасен counter gank от страна на Miroslav "Spooky" Gochev. Въпреки показаната агресия в началото, мача премина в очакваното бавно темпо с изчакване за грешки на противника. Така след 23 минути игра, резултатът беше 4:4 (убийства), което предпоставяше доста напрегната и изравнена игра. Минути по-късно след погрешно разчитане на ситуацията, Crvenu Zvezdu стартираха отборна битка, която за наш късмет не се оказа правилното решение и момчетата ни успяха да убият двама от играчите на противника. С числено преимущество 5 срещу 3, отборът ни беше на крачка от това да спечели и третата карта с което и финала на сезон 4. Да, обаче това не беше всичко, докато VendettaZZ, LUBEEENZZZ и Turanaga се отправяха към Baron бъфа с което да си гарантират победата, то Iliya "Lmzs" Rajgev (Ryze) направи нещо, което отбора на Crvenu Zvezdu със сигурност ще помни доста време. В ситуация 3-ма срещу 1 той успя да убие още двама от отбора им, което напрактика реши цялата среща.

Ето и кратко видео от въпросната ситуация:

Интересното в третата карта беше, че българите имаха 3 дракона срещу нито един от страна на противника, така след като успяха да вземат Baron бъфа последван и от четвърти дракон момчетата ни се отправиха към финален пуш с който да затворят картата и мача. Няколко минути по-късно отборът ни успя да ace-не противникът без да загуби нито един играч с което мачът беше приключен а нашите момчета станаха новите шампиони на EBL по League of Legends.

Ако не сте имали възможността да гледате този мач, то можете да го направите ТУК.

Няма коментари

Напиши коментар