Riot Games преименуват NA LCS просто на LCS
League of Legends

Riot Games преименуват NA LCS просто на LCS

След като европейската лига е преименувана на LEC, то вече няма нужда от разделение по регион.

Северноамериканската League of Legends Champions серия, позната още като NA LCS до този момент, вече е ребрандирана само като LCS за сезон 2019-та.

След като Riot преименуваха EU LCS на League of Legends European Championship или в съкратен вариант - LEC, вече няма нужда NA LCS да се отличава като регион Северна Америка. По този начин от името "NA" отпада, за да остане само "LCS".

Доколкото знаем, това не идва с никаква структурна или системна промяна на северноамериканската лига изобщо. Изглежда просто е промяна на името, която очевидно е много по-различна от LEC, която преминава през пълно и цялостно преструктуриране за 2019 г.

Ребрандирането на EU LCS към LEC стана през ноември тази година, заедно с обявяването на първите партньори на новия франчайз модел. Следвайки стъпките на NA LCS, регионът отвори 10 слота за организации и инвеститори, които можеха да кандидатстват за участие, като им се осигурява дългосрочна стабилност в лигата.

В средата на 2017-та NA LCS бе трансформиран към франчайз модел за сезон 2018, в който участие можеха да вземат 10 отбора, които чрез новия модел си закупиха слот. Отборите не отпадат, те са дългосрочен участник в NA LCS шампионатите, така че има логика сега с преименуването на региона да няма никакви допълнителни промени, след като същото нещо беше въведено наскоро и в LEC за сезон 2019, както споменахме по-нагоре.

Сезонът на новооткрития LCS започва на 26-ти януари, а сезонът на LEC започва малко по-рано - на 18-ти януари.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар