Riot Games спира да организира някои от Rift Rivals турнирите
League of Legends

Riot Games спира да организира някои от Rift Rivals турнирите

Остават само няколко региона, в които ще се провеждат Rift Rivals турнири.

В официалното изявление от страна на Riot Games, се споменава, че решението идва поради това, че гледаемостта е ниска, а оперативните разходи са по-високи в сравнение със стандартните лиги, които се провеждат във всеки един от регионите. Например за Корея е LCK, за Турция е TCL, за Европа вече се нарича League of Legends European Championship, съкратено като LEC, за Северна Америка пък е премахнато "NA"-то отпред на "NA LCS" и е превърнато само в LCS. Повече за тези две промени на двата региона може да научите от тази статия.

В изявлението още се казва, че единствените региони, в които Rift Rivals турнирите ще продължат, са Европа, Северна Америка, Китай, Южна Корея и Хонконг, Макао и Тайван. Тези няколко региона са определени като най-силни по отношение на интерес и съревнование в цялостната еспорт система на League of Legends.

Rift Rivals турнирите между Европа и Северна Америка, както и Китай, Южна Корея и Хонконг, Макао, Тайван ще продължат да се организират. Тези турнири запазват своята важност за изпращане на своите Summer Split шампиони, както и отборите с най-много събрани Championship точки към основното събитие на World Championship.

Всички останали региони няма да получават Rift Rivals турнири вече, което означава, че отбори за Worlds от там няма да се класират. Съответно, ето и кои са въпросните региони, от които няма да видим Rift Rivals турнири:

- Югоизточна Азия, Япония и Океания;
- Бразилия и Латинска Америка;
- Виетнам, ОНД и Турция.

Серията Rift Rivals турнири представлява виртуален сблъсък между няколко региона, който започва още през 2017-та година с идеята да се даде шанс на отборите да играят международно срещу такива от други региони, без да е нужно да се срещат чак в World Championship, в Mid-Season Invitational или на All-Star събитие по League of Legends. И трите международни турнира са спонсорирани от Mastercard. Компанията, в края на миналата година стана първият глобален партньор на Riot Games. За тази сделка може да прочетете в тази статия.

За Mastercard знаем, че спонсорират традиционни спортове, като например MLB, Champions League и PGA Tour. Компанията има и опит в спонсорирането на еспорт събития, като първото беше през 2013-та година, когато Mastercard сключиха партньорство с Alienware и спонсорираха тяхна Dota 2 купа.

 

Източник: Riot Games Oceania

Няма коментари

Напиши коментар