Щатът на Калифорния завежда дело срещу Riot Games
League of Legends

Щатът на Калифорния завежда дело срещу Riot Games

Разследва се полова дискриминация в компанията.

Регулиращият орган за труда в Калифорния (Department of Fair Employment and Housing) завежда дело срещу Riot Games. Това се случва в процеса по разследване на компанията по обвинения в полова дискриминация. Въпросният отдел твърди, че компанията не е успяла да докаже, че заплаща еднакво за труда на мъжете и жените. Това се съобщава е тяхно прессъобщение. Те ще се обърнат към съда, за да принудят компанията да даде цялата информация, която е нужна, във връзка с това дали жените получават по-ниски заплати от мъжете в компанията. 

След като компанията не иска да предостави доказателства доброволно за целите на разследването, ние ще прибегнем до законовото си право да искаме помощ от съда, каза директорът на DFEH - Kevin Kish. Това е важно, за да са подкрепени нашите разследвания с релевантни доказателства, и за да бъдат завършвани в срок и без забавяния. 

В момента се водят разследвания в компанията, създала League of Legends и за сексуален тормоз и полова дискриминация. 

Цялото разследване придоби повече популярност и след репорт на Kotaku от 2018г., в който мъже и жени, работели в компанията обясняват за проблема. През ноември 2018г. две жени, бивши служителки в компанията заведоха и дела срещу Riot, като обвинението е в неравностойно заплащане и повишения на мъже за сметка на жени. Последва протест в компанията. Riot Games съобщи, че няма да промени политиките си. 

От както разследванията са започнали, ние съдействаме на DFEH, казаха от Riot Games. Отговорили сме на всички въпроси, и сме предоставили над 2500 страници данни, както и документи показващи платежни данни.  Това е причината, поради която сме разочаровани, че DFEH, вместо да се свърже с нас, пуска информация, че не сме сътрудничели. Вярваме, че сме постигнали голям напредък по някои от въпросите и се надяваме това да продължи по същия начин и занапред. 

Подобни проблеми преследват компанията Riot Games от известно време. Скоро ще разберем до къде ще стигне разследването и какво ще се докаже. Както обикновено ще ви държим в течение на случващото се. 

Източник: dotesports

Изображение: lol

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Riot Games обяви свой Auto Chess
Dota 2
Обявиха DreamLeague Season 12

Няма коментари

Напиши коментар