sOAZ и Dylan Falco от Fnatic ще търсят нови възможности
League of Legends

sOAZ и Dylan Falco от Fnatic ще търсят нови възможности

С обмислянето на идеята да напуснат, Fnatic би изглеждал коренно различно без sOAZ и треньорът Dylan Falco

Такава информация се загатва от публикация на Paul "sOAZ" Boyer в Twitter, в която се казва, че е получил разрешение от Fnatic да преговаря с други организации преди официалното изтичане на договора му с тях. В публикацията се казва също, че договорът му предстои да изтече на 19-ти ноември, но не се споменава дали Fnatic са му предложили подновяване.

Предвид факта, че му позволяват да говори с други организации, най-вероятно те нямат интерес от неговите "услуги" повече, тъй като така или иначе имат втори top laner в лицето на Gabriel "Bwipo" Rau, който го замести във финала на Worlds 2018 срещу китайците от Invictus Gaming.

Ако договорът не бъде подновен, това ще прекъсне насъбралата се двугодишна служба като играч за Fnatic, която започна края на 2016-та. Въпреки въпросните две години прекарани във Fnatic, историята му там е дори още по-стара. Той подписва за първи път с тях през юни 2012-та и напуска януари 2015-та, след което отново се присъединява декември 2016-та. През цялото това време sOAZ е бил част от победата на Fnatic на европейския LCS, както и полуфинал на Worlds 2013, като това са най-значимите постижения, в които той е взимал участие с отбора.


Стигаме до треньора на Fnatic - Dylan Falco, който се присъединява към отбора през май 2017-та. Неговата ситуация е едно към едно с тази на sOAZ - дадено му е разрешение да говори и с други организации, с идеята да се прехвърли щом договорът му изтече.

Резюмето на Falco от tweet-а отгоре определено е впечатляващо и то благодарение предимно на времето, прекарано във Fnatic.

Riot Games и техните промени в правилата за участие на организации в EU LCS, влизащи в сила от догодина, може да са една от причините Falco да реши да не подновява своя договор. Най-вероятно обмисля варианта да започне в друг отбор, където да получава по-високо възнаграждение или може би нещо се случва зад кулисите и той наистина не иска да бъде във Fnatic. Повече за промените, които Riot въвеждат във връзка с отборите в европейския LCS, може да прочетете от тази статия.

Няма коментари

Напиши коментар