Team Vitality в партньорство с френски телеком
League of Legends

Team Vitality в партньорство с френски телеком

Телекомите като цяло имат богата история в спонсорирането на еспорт отбори по цял свят.

През последните 20 години телекомите са една голяма и неразделна част от електронните спортове, спонсорирайки множество еспорт отбори и събития по цял свят. Всичко започна, когато южнокорейските компании Korea Telecom (в момента KT Corporation) и SK Telecom започнаха да спонсорират StarCraft отбори в края на 90-те години.

На запад Cloud9 и TSM подписаха договори да представляват компании като T-Mobile, а този четвъртък европейската организация Team Vitality обяви една от най-големите сделки, правени някога в електронните спортове, а именно подписването на договор с един от най-големите френски телекоми - Orange.

Това е голяма сделка за електронните спортове, защото Orange е един от най-големите телекоми в света. Компанията разполага с клиенти по целия свят, които наброяват 263 милиона. От тях 202 милиона използват безжичните им услуги.

Orange са прочути с това, че имат международно присъствие в близо 30 страни в Европа, Близкия изток и Африка. Те са също така частично притежавани от френското правителство, което прави Team Vitality един от първите еспорт отбори, които непряко са спонсорирани от държава.

Организацията Team Vitality имат отбори на най-различни дисциплини, но са най-познати в League of Legends с това, че са завършили на трето място на европейския LCS и им предстои участие на World Championship тази година.

Свързани страници

Виж всички
PC
Колко пари изкарва Faker
League of Legends
Българин спечели EU LCS Summer Split 2018

Няма коментари

Напиши коментар