The Simpsons влизат в света на League of Legends
League of Legends

The Simpsons влизат в света на League of Legends

Феновете на анимацията ще бъдат въвлечени в света на еспорта.
 

Основният фокус на днешния епизод на The Simpsons ще бъде League of Legends. Така феновете на популярната поредица ще бъдат пренесени на територията на еспорта и PC гейминга. Разбира се, това ще доведе и фенове на лига и ще подсили интереса им към Семейство Симпсън. Името на епизода е "E My Sports", а в светлините на прожекторите ще бъде Барт.

Whalen Rozelle, който e една от водещите фигури в еспорт частта на компанията Riot Games, коментира новината. 

Този епизод не е спонсориран по никакъв начин. От екипа на The Simpsons имаха интерес към играта още от миналата година, и сега дойдоха при нас, за да ги консултираме по епизода. И така, работихме рамо до рамо с екипа на анимационната поредица, прегледахме сценария, и разбира се дадохме обратна връзка. Отговорихме и на всичките въпроси, които екипът имаше относно епизода.

Rozelle сподели също, че от Riot са давали съвети относно това какво трябва да казват героите и ги е вивел в жаргона на играта. GG, wp. Явно се е справил добре, защото както се вижда от трейлъра, Барт е на финал на Световното първенство. 

Никой от екила на League of Legends все още не е видял крайния резултат, така че те ще гледат заедно с всички останали.

Като големи фенове на поредицата ни е изключително интересно какво е сътворил екипът на продукцията, допълва Rozelle. Отново според него, феновете на играта няма да са ядосани, ако някои аспекти са представени в негативна светлина, или ако са използвани дадени стереотипи. 

Вярно е, че ина стереотип за геймър, както и има хора, които вярват, че играчите изглеждат и се държат по този определен начин. Нарастващата популярност на еспортовете, игрите, стрийминга и гейминг културата обаче доказа, че геймърите сме интересна и различна общност и въобще не влизаме в един стереотип.

Интересно е как анимацията Семейство Симпсън винаги е успявала да пресъздава важните и значимите, както и конфликтните точки в обществения живот. Надяваме се, че епизодът ще бъде забавен и ще го гледаме с интерес и разбира се, ще си говорим след това. 

Източници: The Vergedotesports

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
Windigo са на финал на WESG
Игри
Baba is You
Култура
Ashe: Warmother

Няма коментари

Напиши коментар