Worlds 2018 - Четвъртфинали - Ден 1 (Обновена)
League of Legends

Worlds 2018 - Четвъртфинали - Ден 1 (Обновена)

Време е за четвъртфинали

Груповата фаза на световния шампионат по League of Legends - Worlds завърши.

Днес и утре са четвъртфиналните срещи, между класиралите се отбори. Форматът на срещите ще бъде Best of five, което значи, че ще гледаме още повече интересни и напрегнати мачове. 


20 ОКТОМВРИ

kt Rolster  2:3 Invictus Gaming
Royal Never Give Up 2:3 G2 Esports

Първият четвърфинал ще противопостави отбора на kt Rolster срещу Invictus Gaming. И към двата отбора има доста сериозни очаквания за класиране, а защо не и евентуално спечелване на световния шампионат. kt Rolster започнаха групата с 5 последователни победи и допуснаха само една единствена загуба в последния ден на груповата фаза, така с резултат 5-1 те заеха първото място в група C. За разлика от почти безпроблемното минаване на групите на kt Rolster, соченият за фаворит в група D, Invictus Gaming се препънаха в самия край на груповата фаза след като до последно водеха с 5 победи и без загуба.

В последните два мача за Invictus Gaming се противопоставиха на отбора на Fnatic, които за по-малко от час успяха да запишат две победи и  да ги изпрати на второ място в групата. Правилата на турнира са такива че отборите с по-висок сийд играят с втория в класирането от следващата група. Тоест, с победите си Fnatic си осигуриха потенциално по-лек жребий за четвъртфиналите. С оглед на представянето си до момента подобен сценарии не се предвиждаше от коментаторите, но Fnatic доказаха, че не случайно са били световни шампиони.

Другия мач от днешния ден ще изправи един срещу друг отборите на Royal Never Give Up и G2 Esports. Първото място на RNG в група B, наричана още 'групата на смъртта' беше наглед изненадващо поради наличието на два много силни отбора - Cloud9 и бившият световен шампион Gen.G Esports (Samsung Galaxy). Напук на всички, обаче, шампионите от MSI 2018 и тяхното толкова обичано AD Carry - Uzi, успяха да победят и двата си именити съперника. Така въпреки двете загуби в началото на деня от Team Vitality (най-приятната изненада в турнира) и Cloud9, RNG завършиха първи, което ги противопостави срещу отбора класирал се на второ място в група A - G2 Esports.

Трудностите в този турнир не пропуснаха и G2. След няколкото изиграни мача G2 водеха с 2 победи и 1 загуба , но последният ден от груповата фаза не беше толкова благоприятен за отбора и те допуснаха 2 загуби и само една победа. Това доведе до резултат 3-3, което изравни резултата с друг отбор в групата - Flash Wolves. Подобно изравняване означаваше и последен решителен мач за класиране на четвърфинала. За разлика от повечето си нерешителни мачове, тук G2 показаха най-доброто от себе си и разгромиха съперника си за по-малко от 33 минути. Това е и първото класиране на отбора на четвъртфинал изобщо. 

Четвъртфиналите обещават да бъдат повече от интересни, а ние ще ви държим в течени с най-интересното от тези два мача. И не забравяйте че това е само началото. В неделя ни предстоят нови два мача включващи нашето момче Здравец и неговия отбор Fnatic. 


ПРЕДСТОЯЩИ ЧЕТВЪРТФИНАЛНИ МАЧОВЕ

21 ОКТОМВРИ

Afreeca Freecs срещу  Cloud9
Fnatic срещу  Edward Gaming

Но сега е време да се съсредоточим върху днешните мачове! Кой е вашият фаворит?

Първите два четвъртфинални мача бяха изпълнени с напрежение и обрати. И двата отбора, които бяха считани за фаворити отпаднаха. 

В първата среща IG победиха kt Rolster. 

При резултат 2:0 игри в полза на IG, те бяха на части от секундата от спечелването на трета решаваща среща. Интересно беше, че дори коментаторите за миг се излъгаха, че IG взимат срещата, но kt Rolster бяха по бързи и спечелиха третата игра. Те имаха превез и в игра номер четири, като буквално изтриха IG при резултат 7:1. Всичко се реши в пета игра, в която IG показаха, че са дошли на Worlds 2018 за трофея и нищо по-малко.  

5 игри бяха нужни и на RNG и G2, за да определят другия полуфиналист. При резултат 2:2 игри Uzi пресираше всички лейнове, търсейки надмощие на картата на отбора му, но решаваща беше играта на Perks. Мидлейнърът, който игра с LeBlanc направи 4 кила още в началото на играта, като не беше умирал нито веднъж. G2 инвестираха в уардове, като имаха видимост почти по цялата карта. Те водеха и с 10K Gold, което закономерно доведе до победа с 12:1 в решаващата пета игра.

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Интервю със Здравец "Hylissang" Гълъбов
League of Legends
Worlds 2018 - Групова фаза (крайни резултати)
League of Legends
Как LoL Worlds промени целия еспорт

Няма коментари

Напиши коментар