Worlds 2018 - Финалът
League of Legends

Worlds 2018 - Финалът

Време е да открием тазгодишния шампион - това ще бъде Fnatic или Invictus Gaming.

ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ

Fnatic срещу Invictus Gaming

Последната среща от световното първенство по League of Legends е на крачка разстояние, а двата отбора, стигнали до тук, ще имат възможноста да играят за купата и да останат завинаги в историята на играта. 

Fnatic и Invictus Gaming ще се изправят лице в лице в битка за надмощие.Те започнаха в една и съща група на турнира, като Fnatic успяха да постигнат 2 победи срещу IG, което им отреди и първото място с резултат 6 победи и 1 загуба, докато Invictus Gaming заеха второто място с 5 победи и 2 загуби.

Противникът на IG на четвърфиналите беше не кой да е, а отборът на kt Rolster. Китайският отбор срещна доста трудности срещу kt, но въпреки това успя да балансира играта си и да спечели мача след 5 изпълнени с невероятни обрати игри.

Противникът им във финала - Fnatic - имаха нелеката задача да отстранят Edward Gaming по пътя към полуфиналите. Играта на Fnatic премина като по учебник, макар на моменти да се забелязваше несигурност, те доказаха, че неслучайно са били световни шампиони, макар и не в този състав. Така след 4 изиграни карти и резултат 3-1, Fnatic успя да си осигури място на полуфиналите.

Полуфиналите на турнира противопоставиха G2 Esports срещу Invictus Gaming и Fnatic срещу Cloud9. Мачовете се изиграха тази събота и неделя, като и двата завършиха с чисти победи от по 3-0 в полза на тазгодишните финалисти. Анализаторите и коментаторите на турнира не очакваха такава сериозна проява на надмощие в срещите, но IG и Fnatic показаха защо заслужават да са на финал.


Кратка статистика от полуфиналите

G2 Esports 0:3 Invictus Gaming

Игра 1

Времетраене: 29 минути
Дракони: G2 - 0, IG - 2
Убийства: 4:14
Разлика в gold-a: 13 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА

Игра 2

Времетраене: 27 минути
Дракони: G2 - 0, IG - 2
Убийства: 10:18
Разлика в gold-a: 11 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА

Игра 3

Времетраене: 29 минути
Дракони: G2 - 0, IG - 3
Убийства: 12:22
Разлика в gold-a: 14 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА

Както сами можете да видите от статистиката, играта на IG беше абсолютно безгрешна, което им осигури заслужено място във финала. 


Fnatic 3:0 Cloud9

Игра 1

Времетраене: 25 минути
Дракони: FNC - 1, C9 - 0
Убийства: 4-14
Разлика в gold-a: 17 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА

Игра 2

Времетраене: 33 минути
Дракони: FNC - 1, C9 - 3
Убийства: 13-9
Разлика в gold-a: 10 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА

Може би най-интересната игра от двата полуфинала. Въпреки че изгубиха няколко важни цели в играта (дракони), Fnatic пресираха C9 и унищожаваха кула след кула, което им осигуряваше и разликата в gold-a преди последната отборна битка. А каква битка беше... Ако не сте гледали този мач, то повторението определено си заслужава. Известния с нестандартния си избор на шампиони FNC Caps този път игра Azir и направи Quadra kill с което собственоръчно унищожи надеждите на C9 за спечелване на мача и изравняване на резултата.

Игра 3

Времетраене: 35 минути
Дракони: FNC - 3, C9 - 1
Убийства: 27-13
Разлика в gold-a: 14 000

ЗАПИС ОТ ИГРАТА


Както IG, така и Fnatic не оставиха никакви поводи за съмнение в мачовете си и заслужено се класираха за финала на тазгодишното световно първенство по League of Legends. Наричани 'Кралете на Запада', Fnatic ще се изправят срещу последния оцелял - IG - в битка за купата и правото да се нарекат световни шампиони. Всички погледи в момента са насочени към финалистите, а нашите погледи и пожелания за успех са отправени към Здравец и Fnatic. Надяваме се нашето момче да покаже че е достоен да бъде световен шампион в една от най-полулярните игри в света - можете да прочетете какво сподели той преди Worlds тук.


Финалът на световното първенство ще започне в Инчън, Южна Корея на 3 ноември от 8:30 българско време, а ето и какво можем да очакваме.

В допълнение към няколкото изненади в магазина (скинове и други благинки), церемонията по откриването ще включва изпълнение на химна на световното тази година "RISE", включващ:

THE GLITCH MOB

MAKO

THE WORD ALIVE

BOBBY OF IKON

Ще има и специален дебют за изпълнение на нова песен, създадена от Riot, с участието на Madison Beer, Miyeon и Soyeon от (G) I-DLE и Jaira Burns.

Церемонията по откриването на финала на световното ще бъде различна от всичко, което сте виждали досега, така че не забравяйте да се включите на watch.lolesports.com в 8:30 ч. българско време на 3 ноември!

Снимки: lolesports.com

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Worlds 2018 - Полуфинали
CS:GO
pNshr вече е анализатор в Windigo

Няма коментари

Напиши коментар