Worlds 2018 - Play In елиминации ден 2 и обявяване на групите
League of Legends

Worlds 2018 - Play In елиминации ден 2 и обявяване на групите

Резултати от Play In елиминационната фаза - ден 2 и добавянето на отборите в групите за Worlds 2018

Днес е последния ден от Play In елиминационната фазата, който противопостави отборите на G2 Esports срещу Infinity Esports и G-Rex срещу Bahçeşehir SuperMassive. Победителите от тези двубой ще се присъединят към вече класиралите се за групите на Worlds 2018, Cloud9 и Edward Gaming.

G2 Esports срещу Infinity Esports

Първата среща за деня беше G2 Esports срещу Infinity Esports. G2 доминираха групите още от самото начало и рекорда им от 5 победи и само една загуба изглеждаше доста внушителен. Прекалената агресия от страна на съпорта на Infinity не донесе нищо друго освен преимущество за G2 и така в седмата минута от играта след грешка на Infinity bot линията на G2 успя да отбележи first blood. Въпреки тази грешка и двата отбора вървяха рамо до рамо до 30-тата мунута на играта, когато Infinity сбъркаха позиционирането си за team fight-a и това позволи на противниковото AD carry, Hjarnan (Kai'Sa) да направи тройно убииство и да увеличи преднината в gold-a на 5000. Както всяка игра така и тук се изисква търпение, а това беше ключов фактор при отборната битка в 34-та минута. Infinity AD carry, Renyu (Tristana) върна трите убийства за да осигурни на отбора си "безплатен" Baron бъф и да намали разликата в изоставането само на 1000 gold. Изоставането през цялата първа карта на Infinity сякаш нямаше значение, защото след прекрасен team fight на Elder дракона, те успяха да убият 3 от противниковите 5 шампиона и да затворят мача. Така въпреки всичките грешки и изоставането в резултата и gold-a успяха да дочакат късната фаза на играта и след два успешни team fight-a да спечелят картата.

G2 започнаха силно втората среща, като ранен ганг на бот линията доведе до first blood в тяхна полза. Отбора на G2 сякаш беше ядосан от случилото се в предишната среща и буквално помитаха всичко, което им се изпречеше. След 25 минути игра, G2 имаха 12 убийства, 7 унищожени кули и два дракона, което доведе до победа и изравняване на резултата в мача 1:1. Третата карта започна с ранен ганг и first blood в полза на Infinity. И двата отбора играеха предпазиливо, защото една грешка можеше да ги постави пред изоставане в резултата, а на този етап на турнира това може да означава и отпадане. Първата отборна битка за третата карта се състоя в зоната на Baron-а, където AD carry-то на G2, Hjarnan (Kai'Sa) успя да убие трима от отбора на Infinity, което доведе до загуба на две кули и инхибитор на mid lane-a. G2 продължиха да притискат съперниците си и след като убиха Baron бъфа унищожиха кулата и инхибитора и на top и bot линията. Въпреки преднината си от 12 000 gold, G2 имаха достатъчно уважение към противниците си и обмисляха всеки ход преди да действат. Загубата на три инхибитора и Baron бъфа притиснаха Infinity в тяхната база, което в крайна сметка се оказа напълно достатъчно и след 42 минути игра, G2 поведоха с 2:1 карти.

Една победа делеше отбора на G2 от класиране за групите на Worlds, докато отбора на Infinity се бореше за изравняване на резултата и оставане в срещата. За разлика от предходните 2 карти, Infinity доминираха обектите по картата, като за 26 минути имаха 3 дракона и 4 кули в актива си срещу само две за противника. Това изглежда не притесняваше отбора на G2, защото в 29-тата минута на играта те успяха да убият и петимата си противници с което резултата в убийствата и разликата в gold-a бяха изравнени. Въпреки загубата на отборната битка отбора на Infinity имаше преимуществото в кулите, което не доведе до почти никаква загуба на обекти в играта. След "раждането" си Infinity успяха да убият Baron бъфа, а закъснялата реакция на G2 не доведе до нищо добро. Отбора на Infinity буквално прегази противниците си и се доближи на крачка от изравняване на резултата. Power play-a идващ от Baron бъфа позволи на Infinity да унищожат кулите и инхибиторите на top и mid линията, което притисна G2 в базата. Всичко в срещата говореше за победа на Infinity и така отбора се устреми към bot линията - последната защита на G2. Грешка в построяването на team fight-a доведе до успешна защита на кулата от страна на G2, но преследването на противниковите Olaf(SolidSnake) и Kai'Sa(Renyu) костваше на отбора загубата и на двете кули пред големият Nexus инхибитор. Така отбора на G2 остана незащитен от директна атака на Nexus-a, което подсказваше за сигурна победа на Infinity. Докато отбора защитаваше базата си от супер минионите, инхибиторите най-накрая се "родиха", което даде глътка въздух на G2. Infinity от своя страна се насочиха към Baron-a, което щеше да им донесе сигурна победа в срещата. Въпреки че нямаха vision контрол на Barona, G2 някак си успяха да намерят пролука в защитата на Infinity и да спечелят този team fight. Таймерите в играта показваха 35 секунди, което означаваше и край на играта за Infinity. Така въпреки че изоставаха и Nexus-a им беше изложен на директна атака, G2 намериха своя път обратно и след спечеленият team fight в 39-тата минута успяха да спечелят мача с 3:1 карти и да се класират за групите на Worlds.


G-Rex срещу Bahcesehir SuperMassive

Втората и последна среща от Play In елиминационната фаза беше между отборите на G-Rex и Bahçeşehir SuperMassive. Срещата започна и G-Rex успяха да поведат в резултата след Solo убийство на top линията от страна на Ornn (PK). И двата отбора играеха доста предпазливо в началото и до 18-тата минута резултата в убийствата и gold-a беше абсолютно равен. С наближаването на Baron бъфа, Bahçeşehir SuperMassive взеха контрол над зоната и убиха Rift Herald-a, с което да си осигурят по-лесен push на top линията. Това доведе до team fight спечелен от Bahçeşehir SuperMassive след четири убийства (quadra kill) на Zeitnot (Kai'Sa), последван и от free Baron бъф. Bahçeşehir SuperMassive продължиха да смазват противниците си и след последвал втори team fight AD carry-то на BSM, Zeitnot успя да убие и петимата (penta kill) играчи на G-Rex. Така за по-малко от половин час Bahçeşehir SuperMassive имаха огромна преднина и AD carry с резултат 9/0/0. Това обаче не беше края! Последният push насочен към bot линията доведе до нов team fight донесъл още три убийства за Zeitnot и две за Oriana (GBM). С общ резултат 16:3 и 12 убийства за Zeinot, Bahçeşehir SuperMassive успяха да спечелят първата карта и да поведат в резултата.

Доминацията на BSM продължи и през втората карта, като само за 20 минути отбора имаше 3 дракона и 5 кули в актива си. Унищожаването на инхибитора на bot линията от страна на Bahçeşehir SuperMassive им костваше доста забавяне а това доведе и до team fight и три убийства в сметката на G-Rex, Candy (Aatrox). След последвалото тройно убийство отбора на G-Rex успяха да убият и Baron бъфа, с което да компенсирата загубата на bot lane инхибитора. Bahcesehir SuperMassive продължиха да притискат противника си, но сгрешен team fight на mid lane им костваше загубата на трима съотборници, а съответно и изравняването на резултата. След успешното връщане в мача, G-Rex започнаха уверено и въпреки равностойната игра през първите 15 минути на третата карта, успяха да вземат първа кула и да си осигурят лека преднина в gold-a. Двата отбора разменяха контрола над обектите в играта и след 26 минути игра все още не се виждаше кой отбор ще победи. Успешна защита на Baron-a минути по-късно и убиването му, осигуриха на G-Rex преднината от която се нуждаеха. G-Rex продължиха да притискат Bahçeşehir SuperMassive като унищоважаха всеки опит за защита, така преднината на отбора достигна 10 000 gold. Поради липсата на кула на bot линията, G-Rex решиха да отклонят вниманието на противниците си към PK, Cho'Gath който в този етап на играта беше с огромните 6000HP (здраве/кръв). Така нареченото разсейване на противника проработи и Bahçeşehir SuperMassive се хвърлиха да убиват PK, което даде необходимото време на G-Rex да push-нат bot линията и да поведат в резултата с 2:1. G-Rex продължиха с доброто си представяне в потенциално последната карта за тях. PK (Ornn) беше от изключително значение в отборните битки, което костваше загуба на двама играчи на Bahçeşehir SuperMassive. G-Rex се възползваха от числената си преднина и успяха да вземат Baron бъф още в 21-вата минута на играта. Преднината на G-Rex след Baron бъфа и power play-a им донесе разлика от 11 000 gold, което постави G-Rex на един team fight разстояние от класиране в групите за световното. Естествено това не закъсня и 10 минути по-късно G-Rex успяха да спечелят team fight в зоната около Baron бъфа, което беше повече от достатъчно да затворят срещата и мача с резултат 3:1.


След като станаха ясни последните четири квалифицирани отбора от Play In фазата, групите за световното първенство по League of Legends изглеждат така:

Group A

1. Phong Vũ Buffalo (0W-0L)

1. Flash Wolves (0W-0L)

1. G2 Esports0W-0L

1. Afreeca Freecs (0W-0L)

Group B

1. Gen.G (0W-0L)

1. Cloud9 (0W-0L)

1. Royal Never Give Up (0W-0L)

1. Team Vitality (0W-0L)

Group C

1. Edward Gaming (0W-0L)

1. Team Liquid (0W-0L)

1. kt Rolster (0W-0L)

1. MAD Team (0W-0L)

Българската звезда в League of Legends, Здравец "Hylissang" Гълъбов и отборът му Fnatic са в Група D, а интервюто му за нашата телевизия преди началото на Worlds 2018 може да прочетете в тази тема.

Group D

1. Fnatic (0W-0L)

1. 100 Thieves (0W-0L)

1. Invictus Gaming (0W-0L)

1. G-Rex (0W-0L)


Старта на груповата фаза ще бъде на 10 октомври от 11:00 часа наше време. Мачовете през този ден ще са:

Снимка: lolesports.com

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Worlds 2018 - Play In елиминации - ден 1
League of Legends
Интервю със Здравец "Hylissang" Гълъбов

Няма коментари

Напиши коментар