Worlds 2018 - Полуфинали
League of Legends

Worlds 2018 - Полуфинали

Време е за полуфинали

Каквото и да кажем за емоциите през изминалите четвъртфинали на Worlds 2018 ще бъде малко. Двата фаворита за спечелване на титлата бяха отстранени, а погледите на всички вече са насочени към G2 Esports, Invictus Gaming, Fnatic и Cloud9. 


27 ОКТОМВРИ - 10:00 часа

G2 Esports срещу Invictus Gaming

G2 се класираха за този полуфинал след като се наложи да изиграят 5 игри срещу отбора на RNG на четвъртфиналите. Първата карта завърши в полза на противникa им, но G2 не се предадоха и успяха да изравнят резултата много бързо.

Интересното в срещата беше, че и двата отбора показваха игра достойна не за четвъртфинал, а за финал на това световно. AD Carry-то на RNG - Uzi пресираше непрестанно противниковите линии, търсейки надмощие на картата за отбора си, но като цяло Perks показа на всички, че ще играе до последен дъх за отбора си. Така след разменени победи резултата в срещата се оказа 2:2, което доведе до решителен пети мач за определяне на следващият полуфиналист.

За лош късмет на RNG, Perks и неговият шампион LeBlanc буквално унищожиха противника си. Въпреки изравнените отборни битки след 39 минути игра, G2 най-накрая намериха правилният начин за нападение и след като убиха Uzi успяха да спечелят срещата. Така с резултат 3:2 наричаните от коментаторите 'the underdogs' победиха RNG и си осигуриха място на полуфиналите. Perks и неговият LeBlanc завършиха картата с 13 убийства, 4 асистенции и близо 400 фарм, той и AD Carry-то на отбора - Hjarnan завършиха последната карта без да са умирали, което само по-себе си говореше на какво са способни G2.

Мачът на Invictus Gaming също се оказа повече от интересен за наблюдаване, тъй като отборът успя да спечели много бързо първите две карти и да поведе с 2:0, като беше много близко до това да спечели и третата, но kt Rolster бяха по-бързи в унищожаването на базата на противника и успяха да си гарантират поне още една карта. Интересното тук беше, че и двата отбора имаха пушнати лейнове, което беше много добра възможност за така нареченият backdoor. Именно това се опитаха да направят и двата отбора и то едновременно. KT Smeb и неговата Irelia бяха оставени да бранят базата от противниковата Fioraиграна от IG The Shy. Докато отбора на KT притискаше опонентите си с надеждата, че ще успеят първи да унищожат nexus-a на IG. Наречена от коментаторите base race надпревара, беше в полза на KT, така те успяха да победят и да си осигурят шанса поне за още една карта. Това естествено се оказа и подемна точка в играта им, а отбора успя да спечели и следващата, с което да изравни резултата в сериите. Последната игра беше много оспорвана и за двата отбора, като единствено разликата в спечелените обекти по картата даваше и така ценната преднина в gold-а за IG. Краят на мача беше в 43 минута от играта, когато след прекрасна отборна битка в базата на KT, Invictus Gaming успяха да елиминират отбор номер 1 в Корея и да се класират за полуфиналите.


28 ОКТОМВРИ - 10:00 часа

Cloud9 срещу Fnatic

В неделя ще станем свидетели на един толкова очакван двубой, в етап на турнира, когато всеки един играч може да бъде ключа за спечелването на полуфинала, а защо не и на финалната среща. Битката за надмощие между два региона EU срещу NA ще продължи и на най-големата сцена в играта - Worlds.

Cloud9 спечелиха своя четвъртфинал с 3:0 игри. Американците поведоха с 2 игри и изоставаха в третата, но усляха да откраднат барона по изключително красив начин, и въпреки че изоставаха в резултата, успяха да се върнат в играта. След няколко битки на мид и резултат 15:13 в полза на корейците от Afreeca Freecs, Cloud9 направиха Ace, а минути по-късно спечелиха картата и мача. Един перфектно изнесен урок от Sneаky и компания на сочените за фаворити за спечелването на целият турнир - Afreeca Freecs. Отбора показа, че не е за подценяване и на другия полуфиналист Fnatic няма да му е никак лесно. Жаждата за победа на отбора е огромна, тъй като това е първото класиране на американски отбор в този етап на турнира от 7 години насам.

Опонента им в полуфинала Fnatic срещнаха една неочаквана отбрана в лицето на EDG. Отбора буквално прегази Fnatic в първата среща и победи само за 27 минути, което остави доста съмнения дали последния отбор, заел първо място в груповата фаза, ще успее да премине този етап на турнира. Въпреки трудното начало играчите на Fnatic, Brohax (jungle) и Caps (mid) не оставиха никакъв шанс на противниците си и изравниха резултата в мача. Третата игра беше далеч по-завързана от първите две, тук и двата отбора разменяха преднината си. След 35 минути игра и двата отбора имаха по два дракона в сметката си, а разликата в gold-a беше само 3 хиляди. EDG успяха да спечелят отборна битка в базата си, което им позволи да убият и Elder дракона с което да увеличат преднината си на 5 хиляди gold. Минути по-късно Fnatic се опитаха да убият Baron бъфа, но въпреки че им беше откраднат по един уникален начин от EDG Haro (Camille), това се оказа недостатъчно, защото те останаха с човек по-малко. От своя страна Fnatic не оставиха това безнаказано и след пуш на mid линията успяха да победят EDG и да поведат в мача с 2:1. Четвъртата игра беше много интересна, като EDG контролираха картата, но за сметка на това Fnatic бяха избрали изключително мобилни герои, което им помогна да вземат дракон и барон, EDG се групираха често и така губеха фарм. В крайна сметка, Fnatic с барон бъф пушнаха лейновете и взеха решаващата игра.


В крайна сметка всички четвъртфинали предоставиха на нас феновете едно незабравимо изживяване. Като човек, играещ играта от 6 години, вече нямам търпение да гледам полуфиналните мачове и разбира се да стискам палци на Здравец и Fnatic в мача им срещу Cloud9 в неделя. След като миналата година имахме световен шампион в Dota2, защо тази да не помечтаем за световен шампион и в League of Legends?

Екипът на HaveFun TV ви пожелава приятно гледане!

Свързани страници

Виж всички
League of Legends
Най-добрите моменти от Worlds 2018 до сега
Еспорт
Майкъл Джордан инвестира в Team Liquid
Overwatch
Overwatch отборите на Атланта и Торонто
показване на 1 от 1 Коментар