Harry Potter: Wizards Unite
Mobile

Harry Potter: Wizards Unite

Какво да очакваме от новата игра

Само няколко години след като носещата носталгия AR* игра Pokemon Go видя бял свят, ще станем част от същия тип игра, но във вселената на Дж. К. Роулинг.

*AR игра е игра, използваща augmented reality, тоест интегриране на дигитална информация в околната среда на потребителя в реално време.

И така, разработчикът Niantic обяви своята игра Wizards Unite. Ето го и трейлъра. 

Каква е играта? Мобилна AR игра 
Кога излиза? През 2019 (Слухoвете са, че ще бъде през юли, през ваканцията на мъгълските деца)
На какво мога да я играя? Android и iOS

Разбира се, можете да отидете на официалния сайт на играта и след като се регистрирате Министерството на магията се натоварва с отговорността да ви пише при всякакви по-съществени новини. 

Каква е историята? Действието се развива в настоящето, когато магьосническият свят е на ръба на катаклизъм, а разобличаването от мъгълите изглежда близко. Министерството на магията призовава магьосниците (наричани още играчи) да се присъединят към работна група, за да намерят определени магически предмети и да ги върнат преди не маговете да ги забележат. 

Сайтът на играта изглежда направо СУПЕР! Естествено мъгъли не се допускат. Намираме се на прага на най-лошите времена за магическия свят след Онзи, който не бива да се назовава. 

Битки? За да проверите магическите си способности по време на битка ще трябва да отидете до Крепостите (Fortresses) на картата. 

Играта обаче е по-сложна от това. Крепостите са домакини на магьоснически предизвикателства, real-time multiplayer битки срещу диментори и други ужасяващи същества. Не се бойте, няма да сте сами. Вашите приятели могат да играят и да се сражават рамо до рамо с вас. Ще има аврори, маго-зоолози и професори, всеки от които ще има различни способности и умения. Звучи обещаващо! 

via GIPHY

Ако сте фенове на поредицата най-вероятно знаете, че преди известно време излезе една друга игра в магическия свят. Повече за нея, прочетете тук. 

Източници: harrypotterwizardsunitetechradar


Надявам се, че Wizards Unite ще бъде забавна и приятна. Have Fun от нас и ще ви държим в течение за всичко интересно!

Няма коментари

Напиши коментар