Писмото ви за Хогуортс пристигна!
Mobile

Писмото ви за Хогуортс пристигна!

Адресирано е точно до вас! По-добре късно, отколкото никога

Явно не само Български пощи, но и Български сови се бавят с доставянето на писма.

 

15 години след като навърших 11 (за тези, които не са чели книгите - това е възрастта, в която всеки малък магьосник получава своето писмо за Хогуортс) имам възможността да стана Хогуортски възпитаник. Новата мобилна игра от света на Хари Потър - Hogwarts Mystery е RPG за iOS и Android, разработена от Jam City, в партньорство с Warner Bros’. В играта прекарваме седем години в любимото училище, където посещаваме класове, играем Куидич, дуелираме се други ученици и с напредването на играта - любовни драми. Общо взето всичките ни вълнения и терзания от училище, но с малко повече магия. А, да, и множество приключения и свободата да разглеждаме емблематичния замък.

Стартираме играта като стандартно RPG - създаваме си герой, избираме му коса, очи, нос и и се озоваваме на Диагон-Али, където се запознаваме с първата ни дружка. И отново стандартно за жанра - разговорите ни с другите герои са важни - решенията, които взимаме ни добавят допълнителни атрибути (Кураж, Емпатия, Знание), както и променят хода на играта.

Та, всеки магьосник има нужда от приятел-всезнайко. Хари и Рон си имат Хърмаяни, ние си имаме Роуан, която ни помага още с влизането в играта - казва ни от къде да си вземем учебници, магическа пръчка и други вещи от необходиомост за един истински магьосник.

Набързо Оливандър ми казва, че имам брат на име Джейкъб, който е бил изгонен от Хогуортс и е избягал нейде. Изгонен е за нарушаване на правилата на училището в търсене на Прокълнатите Трезори.

До тук с глава първа. Продължаваме напред с церемонията по сортиране. Шапката се прави на интересна и е доста разочароващо, че сам си избираш къща, вместо класическия тест от Pottermore, например за сортиране. Буу. Не, нека да се изкажа по-добре. Буууууууууууууу.

И геройчето ми не е екзалтирано, че само си избира къща. Хъмф.

Както и да е - стигаме и до речта на Дъмбълдор и от нея разбираме, че Хари Потър е по-малък от нас - Професорът споделя, че е оцелял и че след години ще се присъедини при нас в Хогуортс.

И така започва нашата история и пътят ни към научаване на магии, отвари (ъх, Снейп) и други магически познания. Имаме и неприятел-заядливко от самото начало, за да има драма, но всичко е точно.

Говорейки за Снейп (и не само) - всички персонажи в играта са също така цветущи, както и в книгите. За отвратителен Хари Потър фен като мен това е много приятна изненада. Трябва да се отбележи, че и актьорите, които озвучават персонажите са същите - Майкъл Гамбън като Дъмбълдор и Уоруик Дейвис като професор Флитуик. Също така очаквайте да се натъкнете и на Нимфадора Тонкс, Чарли и Бил Уизли - по това време и те са ученици в Хогуортс, също като вас.

Аз съм до тук и ви оставям в магическия свят на Hogwarts Mystery!

 

Няма коментари

Напиши коментар