Blizzard обяви информация за Overwatch World Cup 2019
Overwatch

Blizzard обяви информация за Overwatch World Cup 2019

Overwatch World Cup 2019 ще се проведе за четвърта поредна година.

През четвъртата поредна година в събитието Overwatch World Cup отборите ще се сформират в една единица, за да се борят за своята нация. Играчите, които идват от Overwatch League, Overwatch Contenders и дори Ranked режима в играта, ще оставят настрана професионалното съперничество помежду си, за да се състезават за славата на родните си страни. Разбира се, трикратният шампион - отборът на Южна Корея - ще се опита да задържи своята дигитална доминация и да отнесе отново трофея у дома, но съревнованието на топ нивото на играта е много по-ожесточено, отколкото преди!

Събитието тази година ще се проведе в три етапа - предварителна фаза, групова фаза и плейофи. За разлика от предходните издания, този път груповата фаза и плейофите ще се състоят по време на BlizzCon 2019, а не в четири различни държави, като беше преди.

Събитието BlizzCon 2019 ще се състои на 1-ви и 2-ри ноември в залата Anaheim Convention Center в Анахайм, САЩ.

Ето и какво казват от Blizzard в официалното си изявление:

С цел да дадем шанс на повече държави да стигнат до BlizzCon, сме радостни да обявим формата на турнира, който ще предложи възможности на всички отговарящи на условията страни да сформират отбори и да оспорят правото си да играят в груповата фаза на място.

Както по-нагоре написах, турнирът е разделен на три етапа. Предварителната фаза ще представлява отворена квалификация, от която пет отбора ще преминат към груповата фаза. Груповата фаза ще се състои на място по време на BlizzCon, така че всеки класирал се отбор ще трябва да намери начин да отиде до там.

По-надолу в изявлението си Blizzard казват, че държавите, които вече са участвали в поне едно от Overwatch World Cup изданията, ще им бъде покрит транспортния разход и престоя, докато новите звезди ще трябва сами да покрият пътните си разходи, а Blizzard ще им помогнат с намирането на хотел за престой.

Груповата фаза ще започне на 1-ви ноември, точно след церемонията по откриване на BlizzCon 2019. Към петте отбора, които са се класирали чрез отворените квалификации, ще се присъединят още пет, които ще дойдат от "класацията на нациите".

Отборите ще бъдат разпределени в две групи по пет, а плейофите и гранд финалите ще се проведат на 2-ри ноември, което значи, че за един ден ще се изиграят всички мачове от груповата фаза и шанса да наблюдавате представянето на няколко отбора, е сведено до невъзможно, тъй като мачовете от двете групи ще се играят едновременно, за да може на следващия ден вече да има класирали се отбори за плейофите.

От групите топ трите отбора се класират напред към плейофите, а най-слабите два, отпадат окончателно.

По-подробна информация относно начина, по който ще се проведе Overwatch World Cup 2019, може да прочетете от официалния сайт на играта.

Няма коментари

Напиши коментар