Blizzard потвърдиха нови шест отбора за Overwatch League сезон 2019
Overwatch

Blizzard потвърдиха нови шест отбора за Overwatch League сезон 2019

Новите отбори ще бъдат базирани в Париж, Торонто, Ванкувър, Вашингтон, Ченду и Хангжу.

По-рано тази година бяха обявени два отбора за новия сезон, които ще бъдат базирани в Атланта и Гуанджоу, като заедно с новите отбори, общата бройка за новия сезон става 20.

"Първият сезон на Overwatch League беше голям успех. Само за миналия сезон, феновете прекараха 160 милиона часа, наблюдавайки най-добрите играчи на Overwatch в света. Развълнувани сме да съобщим за добавянето на още осем отбора от Европа, Китай и Северна Америка в Overwatch League. Сега имаме 20 от най-добрите отбори", каза изпълнителният директор на Activision Blizzard Боби Котик в изявление.

Нека не забравяме, че всички отбори в лигата са собственост на милионери и милиардери - хора, които държат корпорации и еспорт организации. Ето пример с няколко от новите отбори.

  • Washington отборът е собственост на Mark Ein - инвеститор в недвижими имоти и технологии, който също притежава тенис лигата World TeamTennis;
  • Hangzhou отборът е собственост на китайската услуга за видеосподеляне Bilibili;
  • Chengdu отборът е собственост на китайската стрийминг платформа Huya;
  • Vancouver отборът е собственост на Canucks Sports and Entertainment, които също така притежават и Vancouver Canucks клубът от националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Стойността на новите отбори не е известна, но се предполага, че е по-висока от обявените 20 милиона за отборите в първия сезон на Overwatch League. Само за Toronto отборът се носи слух, че струва 35 милиона, но все още няма официална информация дали това е така.

Свързани страници

Виж всички
Overwatch
Overwatch League в партньорство с Twitter
Overwatch
Overwatch пусна нов синематик днес

Няма коментари

Напиши коментар