До 2020-та отборите в Overwatch League ще играят от вкъщи
Overwatch

До 2020-та отборите в Overwatch League ще играят от вкъщи

Отборите, които участват в Overwatch League, от 2020-та година вече официално ще играят от своите градове.

Nate Nanzer - комисар на Overwatch League, написа следното в своя Twitter профил:

Лигата на Overwatch се прибира у дома! В началото на 2020-та година всеки отбор от Overwatch League ще играе в града, в който организацията му е базирана. Много сме развълнувани да видим как първоначалната ни визия ще се превърне в реалност. Благодарим на всичките ни фенове за невероятната подкрепа!

Overwatch League за първи път стартира през 2017-та година, като от Activision Blizzard успяха да продадат 12 места на организации, които да вземат участие в лигата. Всяко място им струваше 20 милиона долара. Навлизайки във втори сезон, Blizzard успяха да продадат още 8 места, с което броят на отборите в Overwatch League достига до 20.

Двадесетте Overwatch отбора представляват градове по целия свят, но играчите им понастоящем не се намират в тези градове. 13 отбора се базират в Северна Америка, 4 са в Китай, 2 са в Европа и един единствен се базира в Южна Корея. Има се предвид, че на самите организации главните офиси са колокирани там, докато играчите им се намират в Лос Анджелис и играят всичките си мачове от Blizzard Arena студиото.

За 2020-та година обаче плановете на Blizzard са всеки Overwatch отбор от лигата да си има своя собствена сграда, било то вече съществуваща или новопостроена, от която въпросните иргачи вече да играят "от вкъщи". Всички логистични решения ще бъдат взети индивидуално от всеки отбор, включително изграждане на билетна каса, VIP ложа и други.

Blizzard официално потвърди, че половината от мачовете на всеки отбор ще бъдат домакински, а другата половина - ще бъде на гости на друг отбор. Мачовете ще бъдат насрочени така, че отборите да играят повече срещу географски близки отбори, което прави пътуването по-ефективно. Например, отбори, базирани в Китай, като Chengdu Hunters и Shanghai Dragons, ще играят един срещу друг доста по-често.

В началото на миналата година Blizzard обяви три "уикенд събития от вкъщи". Това са събития, в които за първи път мачовете ще бъдат играни извън Blizzard Arena. Всяко уикенд събитие ще съдържа до 8 отбора, които ще трябва да пътуват до конкретен град, където да изиграят своята серия от мачове. Отборът, с който ще се започне и който ще бъде домакин на първия мач, е Dallas Fuel, като датите са 27-ми и 28-ми април. След това се пренасяме към Atlanta Reign на 6-ти и 7-ми юли и ще приключим с Los Angeles Valiant на 24-ти и 25-ти август.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар