Финалите на Overwatch League: Събитието
Overwatch

Финалите на Overwatch League: Събитието

Blizzard полагат огромни усилия да откраднат парче от тлъстия спонсорски пай

Финалите на Overwatch League се провеждат този уикенд в Barclays Center в New York между Philadelphia Fusion и London Spitfire. Blizzard Entertainment са се постарали изцедят максимални позитиви от огромната публика, която събират. Въпреки че Blizzard хич не са непознато име в сферата на електронните спортове, другите им заглавия събират далеч по-специфична (и съответно по-малобройна) публика. Билетите за двудневното събитие са изцяло разпродадени, може би половината служители на компанията са на локация, наред с повечето шефове от високите нива - защо?

На първо място е важно да се отбележи, че събитието далеч не е само за финалите. Activision Blizzard са събрали мало и голямо за събитие, подобно на фестивал. Централна позиция заемат информативни и заключителни срещи с настоящи и бъдещи спонсори и партньори на компанията - само за този уикенд има временна сделка със Spotify, Cheez-It и Dolby Sound, наред с по-дългосрочните Omen by HP, Intel, T-Mobile и Toyota.

Изпълнителният началник на Activision Blizzard Esports Pete Vlastelica казва, че черпи вдъхновение от събитията на традиционните спортове. Той споменава NBA, UFC и Олимпийските игри за модели за подражание за отношение към феновете - особено методите им да обвържат личните истории на спортистите с игрите. Освен това Blizzard си взимат поука за начина, по който представят спонсорите си - благодарение на допълнителни украшения и временни екрани, презентацията на Spotify като спонсор по думи на началника трябва да е грандиозна.

Освен за собствениците на лигата това е прекрасна PR възможност за отборите. В традиционните спортове често няма особена връзка между състезателен и бизнес успех, но в сферата на електронните спортове всякаква публичност носи позитиви, защото масата геймъри не са достатъчно запознати с отборите, за да имат предпочитания. Може да се каже, че сега се полагат основите за повечето от новите електронни спортове - мениджърът на Cloud9 и Spitfire казва, че в такива моменти се печелят много фенове и се гради история, което е жизненоважно за финансовия успех на отбора.

Philadelphia Fusion са американци и имат осезаемо предимство поради факта, че играят на родна земя. London Spitfire можем всички да се сетим откъде идват. Първата игра (от общо три през двата дни) започва в полунощ английско време (16:00 местно време), което означава че серията може да продължи до ранната утрин за великобританци. Тук можете да следите на живо.

OWL като цяло записват нови и нови спонсори, отбори се формират и развиват - в четвъртък излезе новина, че компанията McCourt Global от Лос Анджелис ще купува парижки Overwatch отбор, а пък организацията на китайския милиардер Zhong Naixong ще се сдобие с франчайз в Guangzhou. Под умелото управление на Blizzard можем да се наслаждаваме на устойчив растеж и готини събития - дай Боже сме скоро свидетели.

Източник: The Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар