Картата Havana вече е пусната в Overwatch
Overwatch

Картата Havana вече е пусната в Overwatch

Време е да се насладим на малко слънце във вселената на Overwatch с новата карта в играта - Havana.

Havana е карта от тип Escort. При този тип карти целта на играта е единият отбор да избута конкретен товар до крайната точка, а другият отбор - да го възпрепятства.

Картата наскоро беше тествана в Public Test Region (PTR), както и беше основата на последното Overwatch Archives събитие - Storm Rising, което се състоя от 16-ти април до 6-ти май. Анонсът на това събитие се случи чрез кратко видео, публикувано в Twitter профила на Overwatch, в което Blizzard показва декриптиран аудио файл с гласово съобщение, в което Sojourn (Overwatch агент) се обръща към командир Jack Morrison. Тя му споделя за нов начин да хванат Doomfist чрез преследване на неговия личен счетоводител, от когото да изкопчат информация за някаква нелегална дейност.

Мисията ще се ръководи от Tracer, като заедно с нея ще участват Winston, Genji и Mercy. От гласовото съобщение се разбира, че мисията ще започне от там, където King's Row мисията е приключила. Това е мисия от предходно Overwatch Archives събитие.

Разказвам всичко това, защото картата Havana беше вкарана заедно с Storm Rising събитието и малко или много историята за това е хубава.

Макар и с малко нанесени промени, картата все още има прилики с това, което видяхме в Storm Rising.

В Storm Rising, островът Куба го връхлита яростен ураган. Хавана, особено последната част от картата, беше пълна с дъжд и облаци. Картата вече изцяло слънчева и небето с още по-ярки детайли. Трите отделни части на картата са запазени същите.

В Хавана играчите трябва да ескортират полезен товар от ром-бъчви през поредица от контролно-пропускателни пунктове. Първият район е градски площад в центъра на града, изпълнен с пастелни цветове и стенопис. Дестилерията Don Rumbotico е следващата област на картата. Последната зона на картата е историческото морско укрепление, пълно с красиви гледки към океана и много первази, от които играчите да се откажат.

Overwatch играчите вече могат да се насладят на картата в почти всички режими на игра, с изключение на Competitive режима, където картата предстои да бъде пусната до няколко седмици. Нужно е време, за да може Blizzard да установят проблемите с картата и да ги отстранят преди тя да бъде вкарана в Competitive режима.

 

Източник: Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар