Nate Nanzer напуска Blizzard
Overwatch

Nate Nanzer напуска Blizzard

Информацията идва от неговия личен Twitter профил.

Nate Nanzer, който доскоро работеше за Blizzard Entertainment като комисар на Overwatch League, публикува в своя собствен Twitter профил, че съвсем скоро се очаква той да престане да бъде част от компанията, за да впрегне усилията си в търсене на нови възможности. Освен последни думи към Overwatch League феновете, друго в своя tweet като информация - няма.

Pete Vlastelics - бивш изпълнителен вицепрезидент на Fox Sports, който е отговарял за всички еспорт продукти на Activision Blizzard, ще заеме позицията на Nate Nanzer в Overwatch League.

Но коя компания ще бъде следващата в автобиографията на Nanzer? Отговор на този въпрос получаваме от източници на ESPN, от където научаваме, че той ще отиде да работи в еспорт дивизията на Epic Games, за да развива Fortnite.

Ето и какво казват от Epic Games по случая:

Радваме се да посрещнем Nate Nanzer в екипа на Epic Games, където ще работи с нас върху еспорт елемента във Fortnite.

Nate Nanzer беше един от основателите на Overwatch League. Лигата бива обявена за първи път през 2016-та, като част от анонса включва и амбициозната идея тя да пресъздава традиционните спортове с отбори, които да представляват цели градове и те да се намират в тях. Едва три години по-късно от стартирането на OWL, тази концепция най-сетне ще бъде реализирана изцяло, като от 2020 година повечето франчайзи в лигата вече ще се базират в градовете, които представляват.

Що се касае до Epic Games, в началото на месеца излезе новина, че предстои да придобият Psyonix - разработчика на известното заглавие Rocket League. Освен това, Epic Games придобива всичко, което се намира в еспорт екосистемата на Rocket League. Точната цена на придобиването, както и други подробности около анонса, не са разкрити нито от Epic, нито от Psyonix.

Psyonix потвърди, че екипът, който досега е отговарял за Rocket League, ще продължи да работи по играта и че в краткосрочен план няма да има почти никакви промени по играта или екипа. В дългосрочен план обаче Psyonix очаква от Epic да им помогнат в развитието на играта по начини, по които преди това те бяха способни сами да се справят. Вероятно тук се има предвид финансова подкрепа за въвеждане на нови и големи неща в играта.

 

Източници: VP Esports и ESPN

Няма коментари

Напиши коментар