NRG Esports без Overwatch Contenders отбор
Overwatch

NRG Esports без Overwatch Contenders отбор

Решението на северноамериканската организация оставя шестима играчи пред това да си търсят нови отбори.

Това може би е изненада за мнозина от вас. Еспорт организацията NRG Esports, която също така притежава San Francisco Shock франчайза в Overwatch League, взе решение да разпусне своя Overwatch Contenders отбор и въобще да спре да развива такъв там.

В Twitter публикацията, чрез която тази новина излезе наяве, организацията благодари на своите играчи и целия екип, който го е съпровождал до този момент, пожелавайки им успех в намирането на нови възможности, продължавайки напред.

Съвсем наскоро Contenders отборът на NRG Esports завърши на пето място в групите на Overwatch Contenders 2019 Season 1: North America West, преди да достигне до плейофите, където на полуфинал отпадна от Team Envy - Contenders отборът на Dallas Fuel.

Разпадането на NRG Esports създава едно свободно място в западната северноамериканска Overwatch Contenders лига, което означава, че за вторият сезон ще трябва това място да бъде запълнено от друг отбор. От друга страна техният Overwatch League франчайз San Francisco Shock се присъединява към краткия списък с професионални отбори, които нямат Contenders представители.

Andy Miller - основател и главен изпълнителен директор на NRG Esports, коментира пред Upcomer:

Ние намалихме своя Overwatch League отбор, за да оставим място за добавяне на нови играчи, с които да запълним всички 12 места и така да го развиваме директно. Не чувстваме нужда от това да продължаваме да поддържаме Contenders отбор.

Първата поява на организацията NRG Esports на професионалната Overwatch сцена се случи през 2016-та година, когато организацията имаше отбори, които се състезаваха в няколко лиги, включително Overwatch Apex и Overwatch Contenders. Със създаването на Overwatch League от страна на Blizzard, организацията закупи един от дванадесетте слота в лигата, основавайки San Francisco Shock и представлявайки град Сан Франциско.

Базираният в Сан Франциско отбор в момента оглавява втория етап от Overwatch League с цели 28 поредни победи и нито една допусната загуба, а довечера в 4 часа сутринта българско време ще се изправи срещу Shanghai Dragons в плейофите на втория етап.

Overwatch Contenders състава на NRG Esports се състоеше от следните играчи:

Eoghan "Smex" O’Neill
Kevin "kevster" Persson
Seo "Stand1" Ji-Won
Lee "Byrem" Seng-ju
Mark "Pookz" Rendon
Chris "MirroR" Trinh


Източник: Dot Esports

Няма коментари

Напиши коментар