Отборът на Philadelphia Fusion ще има собствена арена за еспорт
Overwatch

Отборът на Philadelphia Fusion ще има собствена арена за еспорт

Американската спортна и развлекателна компания Comcast Spectacor обяви, че ще изгради цяла сграда на обща стойност 50 милиона долара.

Сградата се планира да отвори врати през 2021-ва година и ще бъде предназначена да подслони състава на Overwatch League отбора Philadelphia Fusion, като архитектурно ще бъде проектирана така, че да съдържа зала за провеждане на еспорт събития с 3 500 седящи места и голяма сцена.


Пример за това как ще изглежда еспорт залата отвътре

Освен това, сградата ще е разделена на две нива. Първото ще съдържа следните отделения - тренировъчен лагер и главен офис на организацията, главно лоби за посетителите, стая за дейности около събитията и продукционна. Второто ниво вече е самата еспорт зала със седалките и главната сцена.


Нивото с еспорт залата


Нивото с вътрешни отделения, свързани с дейността на залата и организацията


Примерно изображение как ще изглежда тренировъчния лагер на отбора

От Comcast Spectacor заявяват в официалното си становище, че Fusion Arena ще бъде първата и най-голяма сграда, построена специално за електронни спортове, в западното полукълбо на Земята.

Проектът на стойност 50 милиона долара е свидетелство за нарастващата популярност на електронните спортове, в които професионални играчи се състезават във видео игри пред големи аудитории от зрители. Компанията още това лято планира да започне строеж на част от стадионния комплекс, който ще заема площ от 47 акра и ще се намира в Южна Филаделфия, САЩ.

Залата с 3 500 седящи места ще се изгради на мястото на паркинг пространство, около което на пешеходно разстояние се намират Citizens Bank Park, Xfinity Live, Wells Fargo Center и Lincoln Financial Field (виж в Google Maps).

Populous ще бъде фирмата, която ще конструира сградата. Те са конструирали също T-Mobile Arena в Лас Вегас, както и Олимпийския стадион в Лондон.

Освен че сградата ще бъде като дом за Philadelphia Fusion отбора, залата ще бъде подходяща също и за други еспорт събития, както и за концерти. От Comcast Spectacor имат намерението залата им да бъде домакин на около 120 събития годишно.

По-рано този месец от изявление на Nate Nanzer (комисар на Overwatch League) стана ясно, че до 2020-та отборите в Overwatch League ще играят от "вкъщи". Понеже сградата няма да бъде готова до тогава, то отборът ще играе своите мачове от друго временно място. Повече за намеренията на Activision Blizzard относно "задомяването" на отборите в Overwatch League може да прочетете в тази статия.

 

Източници: Esports Insider и Philly

Няма коментари

Напиши коментар