Overwatch League ще се излъчва по Disney, ESPN и ABC
Overwatch

Overwatch League ще се излъчва по Disney, ESPN и ABC

Американският телевизионен канал ESPN, който е собственост на Disney, придоби правата за излъчване на Overwatch League.

Blizzard сключиха сделка, която дава права за излъчване на лигата по каналите на Disney и ABC.

Правата за излъчване започват с плейофите на Overwatch League, съобщават от ESPN, като в правата се включва също и излъчването на финалите от първи сезон, които ще се проведат в Бруклин, Ню Йорк по-късно този месец, както и целият втори сезон на лигата, който ще се случи догодина.

Стотици часове на живо ще бъдат излъчени в мрежата на ESPN, ESPN2, Disney XD, ABC и стрийминг услугите, предаде ESPN. Това е първият път, в който Overwatch League ще се излъчи на живо по телевизия. Лигата ще продължи да се излъчва също и в Twitch, като сделката за там е струвала 90 милиона долара и в нея се включва двугодишно споразумение за излъчване.

"Имахме интерес и внимателно наблюдавахме как първата година на Overwatch League напредва и ние наистина сме развълнувани, че сме част от това", заяви в свое изявление вицепрезидентът на ESPN за програмите за цифрови медии John Lasker. "Очевидно от начина, по който ще го покриваме, започвайки с плейофите и финалите тази година, със сигурност говори много за нашето вълнение и нашият ентусиазъм като цяло за това електронните спортове да вървят напред", допълни той.

"Това е аудитория, която се състои от хардкор спортни фенове, особено по ESPN каналите", каза Pete Vlastelica, президент и главен изпълнителен директор на Activision Blizzard за еспорт лигите. "Те обичат да гледат състезанието, обичат да гледат най-добрите в света да се състезават в страхотна игра. Те може би са играли видеоигри, а може би и знаят за Overwatch или я играят много, но поначало те търсят забавление с възможно най-високо ниво на съревнование около една великолепна игра и това е нещо, което ние имаме."

От ESPN не разкриват пълните условия на сделката.

Overwatch League е международно състезание, като в него участват отбори от Азия, Европа и Северна Америка, а сезонът започна през януари. Четири етапа вече изминаха, водейки ни до плейофите на лигата, където останаха 6 от общо 12 отбора - Boston Uprising, Philadelphia Fusion, London Spitfire, New York Excelsior, Los Angeles Valiant и Los Angeles Gladiators.

Източници: DotEsports и ESPN

Свързани страници

Виж всички
Overwatch
Overwatch ще бъде безплатен този уикенд
Overwatch
Overwatch: Възмездие
CS:GO
ESL с Major на IEM Katowice 2019

Няма коментари

Напиши коментар