Bethesda обявиха Fallout 76
PC

Bethesda обявиха Fallout 76

След броени дни ще разберем повече за новото заглавие по време на E3!

От доста време нашите любимци от Bethesda пускат не-до-там-тайни сигнали относно нова Fallout игра. 

Е, дойде и това време - директора на студиото Тод Хауърд се появи на техния официален стрийм вчера и обяви Fallout 76. Само дето ще получим повече информация по време на E3 (Electronic Entertainment Expo, или един от най-големите форуми за видео игри в света) тази година. Което си е съвсем скоро - конференциите на гейм студиата започват още на 9 юни, а събитието за посетители ще се състои от 12 до 14 юни.  

Нека първо да видим трейлъра за играта:

 

Все още не е абсолютно сигурно какво точно ще представлява Fallout 76 или кое студио от портофлиото на Bethesda ще го разработва. Но пък можете да си вземете копие предварително за $59.99. За сега потвърдените платформи са PC, Xbox One и PS4. 


Действието ще се развива в Бункер 76 (Vault 76), за който сме чували от предишните игри в поредицата. "Контролен бункер" с 500 обитатели, където не се виждат жестоките експерименти, присъщи за останалите скривалища. Не се знае къде точно се намира номер 76, но музиката от трейлъра ни подсказва, че може би е някъде в Западна Вирджиния. 

Според анонимни източници, които са в разговори с Kotaku, Fallout 76 ще бъде online survival RPG - подобно на DayZ или Rust. Ще има основна история и множество куестове, но и ще има строене на бази и други механики от този тип жанр.

Тук е интересно, защото през 2006 година започна разработването на Fallout Online, при това със силно българско участие в лицето на Masthead Studios. Да, точно тези готини хора, които създадоха Guns & Robots. Накратко - след множесто драми и дела относно правата над света на Fallout - Bethesda получиха своето и проекта за Fallout Online бе прекратен.

Да се върнем обратно към Fallout 76 - наблюдателният автор от IGN Джордън Оломан забеляза и кога ще се развива действието в играта - през 2102 година. Годината, в която Ричард Грей (Господарят / The Master) попада в казана с хубавото и мутира. Ин-те-рес-но!

Следвайки времевата пътека на света на Fallout, това значи, че Fallout 76 се развива няколко десетилетия след Великата Война и преди досегашните издания на играта. 

Друг интересен детайл освен годината е и датата, която виждаме - 27 октомври. Да припомня, че на 28 октомври преди 10 години излиза Fallout 3. Слочаенос? Не мисла! Дали това е датата за Fallout 76? 

А какво вече знаем за Бункер 76? Споменаван е във Fallout 3 и 4 и именно това е бункерът, който е трябвало да бъде отворен само 20 години след ядрената война. В сравнение - Fallout 3 и 4 се развиват над 200 години след войната и заради това има толкова добре развити градове ... и гадини. Тоест, тази оцеляла част от човечеството е имала време да построи градове наново. Именно строенето се очаква да бъде основен мотив във Fallout 76, за което ни напомня и трейлъра:

“When the fighting is stopped, and the fallout has settled, you must rebuild.” - "Когато войната приключи и радиоактивния прах улегне на земята - вие трябва да построите всичко наново."

Е, използвайки и класическия цитат от поредицата - "War. War Never Changes." ("Война. Войната никога не се променя.") - се надявам така любимият ми свят да не се промени и да не се получи ретро Minecraft. Да, Bethesda - на вас говоря. Кхъм кхъм.

Както споменах в началото на статията - ще разберем повече по време на конференцията на Bethesda по време на E3. За повечето от нас, които няма да летят до слънчевия Лос Анджелис - има множество стриймове на които ще можем да гледаме на живо. 

Панелът започва на 10 юни в 18:30 (калифорнийско време), а в наше време това е 11 юни в 4:30 сутринта. Стриймът ще бъде наличен в Twitch, YouTube, Twitter, Facebook и сайта на Bethesda

Надявам се да бъда приятно изненадана на 11 юни, а вие? Какво бихте искали да видите в новта Fallout игра? Ще се радвам да споделите в коментарите!

 

Няма коментари

Напиши коментар