Българин на второ място по The Elder Scrolls : Legend Masters Series
PC

Българин на второ място по The Elder Scrolls : Legend Masters Series

И какво още се случи по време на QuakeCon 2018!

QuakeCon 2018 мина и замина, но хубавите новини и емоции са още с нас!

QuakeCon 2018: Турнири

The Elder Scrolls : Legend Masters Series

Последните няколко месеца не са лишени от българско участие на почти всички големи гейминг форуми. QuakeCon не беше изключение, като българинът Илия 'Karakondzhul' Илиев завоюва второто място на турнира по The Elder Scrolls : Legend Masters Series, като на финала за жалост отстъпи на канадеца Will - PLZDONHAKME, и си спечели наградата от $10,000.

Пожелаваме успех на Илиян в бъдещите му участия на по-големи турнири и дано следващият път се прибере със златото!


Quake Champions

Една от големите атракции естествено беше турнирът по най-добрия арена шутър в света - Quake.

Победител в 1v1 турнира стана беларуският талант Nikita ‘Clawz’ Marchinsky с победа над играча на Team Liquid - Tim ‘DAHANG’ Fogarty - и така младият беларусец спечели сумата от $25,000.

Clawz успява да спечели QuakeCon за втора поредна година, като през 2017 успява не само да спечели 1v1 турнир, но и отборния Sacrifice турнир с отбора си 2z. Така Clawz написва името със златни букви, като един от играчите печелил QuakeCon повече от 1 път, като тотален лидер в тази класация остава може би най-добрият Quake играч за всички времена - Shane ‘Rapha’ Hendrixson, който е печелил 1v1 турнира 5 пъти. (2009, 2011, 2013, 2015, 2016)

В 2v2 TDM Open (Team Deathmatch) турнира нещата се случиха малко по-различно, като на финал се срещнаха отборите на TeamLiquid (rapha & DAHANG) и Blind Trust (Toxjq & clawz) - меко казано Team Liquid премазаха противниците си на финала с победа 4:0 във формат BO7 и завоюваха първото място и наградата от $60,000.


Art конкурс

Имаше и Art конкурс, който беше спечелен от Ian Nielsen с творбата му "Something Worth Fighting For".

Творбата показва вечната битка на Ranger и Doom Slayer, мотивирана от това, което са загубили. Картината е рисувана на платно с размер 40,5см на 101,5см. 


Новини

По време на тазгодишния панел на Bethesda на E3 получихме много кукички, които да ни закчат погледа към QuakeCon. Ето какво представиха те за различните си игри

Quake Champions ще бъде безплатна за игра.

id Software и Bethesda обявиха, че Quake Champions ще бъде безплатна (и не, не знаем кога ще излезе официално). Играта беше обявена още през 2016 година, а от 2017 има безплатен ранен достъп до нея, въпреки че има варианти за закупуване на пакети за Старт и с Шампиони.

Quake Champions комбинира герои от сериите на Quake заедно с персонажи от другите игри на id Software - като Doom Slayer от Doom сериите и Би Джей Бласковиц от Wolfenstein.

Играта ще бъде първата в основния Quake фанчайз от 2005 година насам и ще предостави съвсем нов вид геймплей към сериите. В новия трейлър ни представят най-новото попълнение в играта - Death Knight.

Още сега можете да играете ранния достъп на играта в Steam.


Doom Eternal геймплей

Най-накрая феновете на Doom получиха много нова информация и демонстрация на геймплея на Doom Eternal. Нови оръжия, нови механики и по-дълбок поглед над света на Doom.

В допълнение, Doom Eternal ще може да се играе и на Nintendo Switch, освен на PlayStation 4, PC и Xbox One.


Rage 2

Коли, коли и още коли! В Rage 2, също като в първата част от поредицата, колите са огромна част от играта.

Абсолютна анархия и пълна лудост - точно това, което очакваме от заглавие като Rage. Другото, което можем да очакваме са много нови оръжия, подобрени геймплей механики, различни фракции и битки за преимущество над машини.

Очакваме играта да пристигне през пролетта на 2019 за PC, PlayStation 4 и Xbox One.


Fallout 76

По време на събитието създателите на играта отговориха на въпросите от публиката и разкриха интересни подробности около новото продължение. Участниците от страна на Bethesda бяха Крис Майер, Джеф Гардинър и Тод Хауърд.

Разговорът започна с въпроса какво е Fallout 76, а отговорът, (както вече бяхме разбрали на Е3) беше, че играта ще е мултиплеър, open world survival RPG във вселената на Fallout. Всеки от героите, които виждаме ще бъде друг човек, играещ играта, което ще създаде безброй възможности за изход от ситуациите и неочаквани обрати, споделиха създателите. През октомври играта ще е в своята BETA версия, а официалният рилийз е на 14 ноември.

Повече за Fallout 76 можете да прочетете тук

Няма коментари

Напиши коментар