Датската суперлига с турнир по FIFA 19
PC

Датската суперлига с турнир по FIFA 19

Датската суперлига е дивизията от най-високо ниво в датския футбол, администрирана от Датската футболна асоциация.

Най-високото ниво на датския футбол, Суперлигата, ще има свой собствен еспорт двойник, наречен eSuperliga. Това ще бъде национална лига по FIFA 19, в която играчи от цялата страна ще могат да представляват топ футболни клубове от Дания.

Лигата ще включва награден фонд от 50 000 долара и участието в нея ще дава точки за FIFA eWorld Cup - първият турнир, организиран от FIFA и Electronic Sports. FIFA eWorld Cup ще бъде с общ награден фонд от 250 000 долара.

eSuperliga ще се предава в Dplay - стрийминг платформа, собственост на Discovery Networks Danmark, а някои от мачовете ще се предават и на живо в телевизионната им мрежа. За осъществяване на суперлигата, се сключва договор с DreamHack.

"Някои от най-големите клубове в Дания вече са навлезли в еспорт средите, докато за други това предстои да бъде едно ново и вълнуващо преживяване. Съответно, ние сме много щастливи да имаме подкрепата на DreamHack, които имат многогодишен опит в организацията на международни еспорт турнири", каза Claus Thomsen, който е президент на Суперлигата.

Преди дни писахме, че и Английската висша лига също се включва в организацията на еспорт турнир по FIFA 19, който ще донесе играчи в eWorld Cup на FIFA.

 

Източник: DreamHack

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар