Dead by Daylight
PC

Dead by Daylight

Смъртта не е спасение!

Dead by Daylight е мултиплейър (4 срещу 1) игра тип ужаси, където един от играчите играе като убиец, а останалите четирима играят като оцеляващи, опитвайки се да избягат от смъртоносната ръка на убиеца.

Оцеляващите играят в трето лице, което им дава предимство в ориентирането около себе си. Убиецът обаче играе в първо лице , което му помага да се фокусира над своите жертви.

Основни функции

Оцелейте заедно…. Или пък не… - Оцеляващите могат или да работят заедно, или да играят сами за себе си. Шансът ви за оцеляване зависи от това да работите заедно като екип. Дали ще успеете да оцелеете от схватката на убиеца?

Къде се намирам? – Всяка карта е напълно случайна, така че да не знаете какво да очаквате. Всеки път се раждате на различно място, което означава, че никога няма да се чувствате в безопасност.

Наслада за убиеца! –  Като убиец вие можете да играете като всичко от Касапин до паранормално същество. Всеки убиец има различна сила, а успеете ли да ги използвате правилно, вие ще можете да ловувате, хващате и погубвате вашите жертви.

Все по-дълбоко и по-дълбоко – Всеки убиец и оцеляващ притежава уникални качества, с които се различава от останалите. Има много различни дрехи, които са подходящи за различни ситуации.

Dead by Daylight е игра, в която всеки път можете да се насладите на абсолютно различна обстановка. Целта на оцеляващите е да ремонтират и задействат 5 генератора за да задействат вратите за бягство, докато целта на убийците, както може би сте се досетили е да попречат на оцеляващите, като ги убиват един по един.  Така както оцеляващите имат голямо разнообразие от козметични предмети и различни умения, които всеки друг може да използва(За да можете да използвате уменията на различните оцеляващи в играта, вие трябва да сте достигнали поне ниво 40 за да им откключите 3-те уникални умения), така и убийците.

 

Геймплей

Като Оцеляващи:

Вашата главна цел е да ремонтирате колкото се може повече генератори, колкото по-бързо, толкова по-добре. Много важно е когато ремонтирате генератор да внимавате за Skill Check, които се появяват на случаен принцип. Успешното им уцелване ви добавя допълнителен прогрес към генератора, ако обаче го пропуснете то генераторът ще експлодира и убиецът ще научи за вашето местоположение

От личен опит ще ви дам един съвет: Съотборниците преди всичко! Защо ли? Защото в тази игра най-важно е да си помагате един на друг. Винаги когато даден оцеляващ е закачен на кука, препоръчително е да намерите начин да се опитате да го спасите, може да направите изключение, ако работите върху последният генератор, а на закаченият оцеляващ му остава достатъчно време преди да умре. Веднага след приключването на генератора номер едно приоритет е да му помогнете, освен ако друг съотборник вече не го е направил, в такъв случай трябва да се запътите и да отворите едната от двете врати.

Много е важно да умеете да преценявате местоположението на убиеца. Чудите се как? Ами много просто, ще се ориентирате по сърцебиенето, колкото по-силно е, толкова по-близо е той до вас.

Следващата тема, която ще засегнем са Тотемите (Dull Totems, Hex Totems)

Тотемите в играта биват два вида - Обикновените се наричат Dull Тотеми, а специалните Hex Тотеми. Разликата между двата вида е, че при Hex Тотемите се различават по това, че те горят и означава, че убиецът използва специално умение. Ако горящият (Hex Тотем) бъде унищожен, умението на убиеца става неактивно.

След като ви научих за основните неща за играта ви като оцеляващи е време да ви покажа и начини да се криете и избягване на убиеца:

Първият и най-лесен начин е, ако се скриете в шкаф (locker).

ЗАБЕЛЕЖКА: Не го правете, ако убиецът е твърде близо и има начин да ви види. Те могат да ви извадят насила!

Вторият начин е като прескачате прозорци (Jungle Gyms):

Вие прескачате прозорци (Junlge Gyms) два пъти по-бързо от убийците, което ги прави един добър начин да бягате от убиеца.

Третият начин е като използвате така наречените дъски (Pallets), които, ако бъдат използвани в подходящия момент зашеметяват убиеца и това ви дава повече време да избягате.

 

Ето какво трябва да се получи горе-долу когато използвате всички удобства по терена.

 

Предмети? Съндъци? За какво са?

Предметите, които може да използвате са:

Фенерче  :  Че за какво ми е фенерче? Да си светя в тъмното? Не, не, не … фенерът се използва за да спасите съотборник от ръцете на убиеца.

Кутия с инструменти  :  Тя се използва за да ремонтирате по-бързо генератор или да разрушавате куките на убиеца.

Карта  : Използва се за да се ориентирате по-лесно къде се намират генераторите, куките или тотемите.

Аптечка  : Може да я използвате за да се излекувате себе си или ваш съотборник по-бързо.

 

Ако започнете играта без предмет, то претърсвайки сандъка вие получавате eдин от предметите изброени горе на случаен принцип.

След като ви запознах с основните елементи за оцеляващите е време да ви запозная и с основните неща за убийците.

Като убийци

Главната ви цел е да хванете и закачите колкото се може повече оцеляващи на куката и да им попречите да избягат.

Много добра идея е, ако видите генератор да го счупите, така прогресът ще тръгне назад и ще забавите оцеляващите.

Чудите се защо трябва да ги закачате? Не може ли просто да ги убия? Можете разбира се, но трябва да бъдат закачени поне веднъж след което имате възможност да ги убиете. За да имате тази опция е нужно да имате специална оферта или казано с една дума Mori.

Анимациите на убийствата може да видите най-долу където е и самия клип с всички морита.

 

 

 

 

Нека ви запозная с оцеляващите и убийците

ОЦЕЛЯВАЩИ

Dwight Fairfield

Dwight Fairfieldлеко страхлив, но той е човекът, който води отбора към успехи със своите лидерски умения.

Уникални умения на Dwight Fairfield:

 Bond: Изполвайки това умение, вие ще можете да виждате аурата на своите съотборници, които са на поне 12 метра от вас.

 Prove thyself: Когато в близост до вас има друг оцеляващ вие получавате бонус бързина до 9% когато лекувате друг оцеляващ, ремонтирате генератор или разрушавате куките на убиеца.

 Leader: Като капитан на отбора, вие можете да мотивирате останалите като им давате допълнителна бързина до 9% на всичко, което вършат.

 

Meg Thomas

Meg Thomas, смела и красива, тя е човекът, който обича да спортува и определено няма да можете да я надбягате.

Уникални умения на Meg Thomas:

 Quick and Quiet: Използвайки това умение, за разлика от останалите вие няма да издавате звук когато влезете бързо в някой шкаф или пък прескочите някоя преграда твърде бързо.

 Sprint Burst: За 3 секунди вие ще тичате с 50% по-бързо от всички останали(Това умение може да бъде използвано веднъж на 40 секунди на максимално ниво).

 •  Причинява измаряне за 40 секунди.

 Adrenaline: Когато и последният генератор е задействан вие се мотивирате и тичате с 50% по-бързо за 5 секунди от всички останали, а ако сте ранен, то това умение ще ви излекува.

 •  Игнорира , тоест независимо дали сте уморени или не, пак ще може да тичате бързо.
 •  Ще ви събуди, ако сте хванати в капана на Freddy Krueger.
 •  Причинява  измаряне за 40 секунди, след като бонусът от допълна скорост приключи.

 

Claudette Morel

Claudette Morel, определено тя е най-умната сред всички, с амбицията си да помага на всички тя мечтае един ден да работи като лекар.

Уникални умения на Claudette Morel:

 Empathy: С амбицията си да помага на всички, използвайки това умение вие ще можете да виждате аурата на всички ранени оцеляващи.

 Botany Knowledge: Използвайки това умение вие ще се лекувате до 20% по-бързо.

 Selfcare: Ако използвате това умение, за разлика от останалите оцеляващи, които ще се нуждаят от аптечка  за да се излекуват, вие ще можете да се излекувате и сами без нуждата на аптечка.

 

Jake Park

Jake Park, ако се загубите определено това ще е човека, с когото ще ви се прииска да бъдете поради добрите му умения за оцеляване.

Уникални умения на Jake Park:

 Iron Will: Използвайки това умение, когато убиец ви рани, няма да пъшкате от болка за разлика от останалите оцеляващи.

 Calm Spirit: Това умение намалява шанса гарваните да се плашат от вас и да издават звук, който подсказва на убиеца къде се намирате.

 Saboteur: Ако използвате това умение, вие ще можете да разрушавате куките на убиеца без да ви е необходима кутия  предназначена за това.

 

Nea Karlsson

Nea Karlsson, отраснала в малък град Nea е прекарала по-голяма част от детството си бягайки от дома и точно заради това умее да се промъква и измъква незабелязано.

Уникални умения на Nea Karlsson:

 Balanced Landing: Падайки или скачайки от високо разстояние вие се възстановявате по-бързо от останалите оцеляващи и получавате допълнителна скорост от 50% за 3 секунди.

 •  Причинява измаряне  за 40 секунди.

 Urban Evasion: Скоростта ви докато сте клекнали е увеличена с 90/95/100% според нивото на умението.

 Streetwise: Ако използвате това умение, вие и останалите около вас в близост от 8 метра ще могат да използват предметите си с 10/12/15% повече според нивото на умението.

 

David King

David King, e човек, който е готов да се жертва за вас. Дори не си и помисляйте, че този човек е способен на предателство.

Уникални умения на David King:

  We're Gonna Live Forever: Всеки път когато помогнете на приятел, спасите го от кука или поемете удар вместо него, вие получавате бонус Blood Points в края на играта. 

  Dead Hard: Когато сте ранен можете да се плъзнете напред с цел да избегнете удара на убиецът или да прескочите капан  на The Trapper.

  No Mither: Това умение е нож с две остриета, започвате играта ранен и не можете да се излекувате по никакъв начин, но за сметка на това вие не оставяте кръв след себе си, не пъшкате от болка и можете да се възстановите сам когато убиецът ви събори, за разлика от останалите оцеляващи, на които ще им е нужна помощ от друг оцеляващ за да им помогне да се възстановят.

 

William "Bill" Overbeck

William "Bill" Overbeck, познахте ли го? Да, точно така това е Bill от Left 4 Dead и се чудите какво прави в Dead by Daylight? Е тук е за да допринесе към борбата за оцеляване със своите умения.

Уникални умения за William "Bill" Overbeck:

 Left Behind: Ако вие сте последният оцелял, в зависимост от това колко генератора остават да бъдат завършени, вие ще получите бонус към бързината за ремонтиране на генератори. 

 Borrowed Time: Ако убиецът е близо до вас или пък стой прекалено близо до закачения на куката оцеляващ, използвайки това умение вие добавяте още един живот на току-що спасения от куката оцеляващ в случай, че той бъде ударен отново, който допълнителен живот трае 15/20/25 секунди според нивото на умението.

 Unbreakable: Подобно на No Mither вие можете да се възстановите и изправите веднъж сам, ако убиецът ви е повалил, също така бързината, с която се възстановявате е увеличена с 15/20/25% според нивото на умението.

И това беше краят на безплатните оцеляващи, следващите, които ще видите са или авторски идеи за допълнителен пакет (DLC) включващ оцеляващ и убиец, или пакет(DLC), което включва оцеляващ и убиец от любимите ни страшни филми.

 

Ace Visconti

Ace Visconti, e хазартен тип, обича да рискува и късметът определено е на негова страна!

Уникални умения на Ace Visconti:

 Open Handed: Увеличава обсега на другите умения, които виждат аури.

 Ace In the Hole: Когато претърсвате сандъците, търсейки предмет имате 50% шанс да получите допълнително приспособление към него.

 Up The Ante: Това умение увеличава късмета на останалите оцеляващи с 1/2/3% според нивото на умението.

 

Feng Min

Feng Min e една от нас. От много ранна възраст, тя се запалва по видео игрите и сега тя членува в отбора на Lazer Bears.

Уникални умения на Feng Min:

 Technician: Това умение може да ви спаси кожата, докато ремонтирате генератор и се провалите и не уцелите Skill Check имате 50% шанс вместо да предизвикате експлозия и да уведомите с грешката си местоположението си на убиеца, вие имате шанса да предотвратите експлозията.

 Alert: Когато убиец разруши генератор или pallet вие виждате аурата му за 6 секунди. Това умение може да бъде използвано веднъж на 60/45/30 секунди според нивото на умението.

 Lithe: Когато убиецът ви преследва и прескочите някой преграда вие получавате допълна скорост от 50% за 3 секунди.

 •  Причинява измаряне  за 60/50/40 секунди.

 

Detective Tapp

Detective Tapp  е част от филма Jigsaw, той е полицаят в играта!

Уникални умения на Detective Tapp:

 Tenacity: Умението ви позволява когато бъдете съборен на земята ще можете да пълзите и да се възстановявате по едно и също време! Докато за останалите оцеляващи или пълзиш, или се възстановяваш.

 Detective's Hunch: Когато завършите генератор в радиус от максимум 64 метра ще виждате аурите на сандъците, тотемите и други генератори.

 Stake Out: За всеки 15 секунди, в които сте близо до убиеца вие получавате по 1 точка, максимум от 4. Следващият Skill check, които завършите успешно, ще се счита за допълнителен прогрес на генератора. Всеки Skill Check консумира по 1 точка.

 

Quentin Smith

Quentin Smith е част от филма A Nightmare on Elm Street, eдин от главните герои.

Уникални умения на Quentin Smith:

 Wake Up: Когато и последния генератор е завършен, вие виждате местоположението на вратите за бягство. Когато започнете да отваряте врата, вашите съотборници виждат вашата аура, което им помага да се ориентират по-добре. Също така получавате 5/10/15% бързина при отваряне на врати.

 Pharmacy: Когато претърсвате сандък, това умение ви гарантира, че ще откриете аптечка   за първия ви сандък. Бързината, с която претърсвате също е увеличена с 40/60/80% според нивото на умението, а специално за трето ниво, звукът, който издавате докато претърсвате сандъци е намален с 8 метра.

 Vigil: Вие и вашите съотборници, които са на не повече от 8 метра от вас, по-бързо се възстановяват от измаряне с 10/15/20% според нивото на умението.

 

Laurie Strode

Laurie Strode е от известният The Halloween филм.

Уникални умения за Laurie Strode:

 Sole Survivor: Винаги когато един от оцеляващите умре, способностите на убиеца да вижда аури намалява.

 Object of Obsession: Ако погледнете към директорията на убиеца ще виждате аурите си взаимно.

 Decisive Strike: Когато Убиецът ви вдигне и се насочи към кука, вие получавате Skill check, който, ако бъде уцелен  убиеца  ви изпуска от схватката му и бива зашеметен за 3/3,5/4 секунди според нивото на умението.

 

УБИЙЦИ

Michael Myers

Michael Myers е част от филма Halloween

Уникални умения на Michael Myers:

 Play With Your Food: Всяка игра един от оцеляващите е маркиран като главна жертва (Obsession) всеки път когато го оставите да избяга, вие получавате по една точка, максимум от 3. Всяка точка ви дава бонус бързина за движение. Ако ударите, който и да е, то вие губите по една точка.

 Save The Best For Last: Ако гоните вашата главна жертва поне 20 секунди, то следваща ви атака ще бъде по-бърза. Това умение е активно само, ако главната ви жертва (Obsession) е още жива.

 Dying Light: Ако вашата главна жертва (Obsession) умре, то бързината за лекуване, ремонтиране и разрушаване на куки на останалите оцеляващи ще бъде намалена с до 19/22/25% според нивото на умението.

Freddy Krueger

Freddy Krueger е част от филма A Nightmare On Elm Street

Уникални умения на Freddy Krueger:

 Fire Up: За всеки завършен генератор, вие получавате бързина на прескачане, чупене на дъски (Pallets) и закачане на оцеляващи.

 Remember Me: Всеки път когато ударите вашата главна жертва (Obsession) добавяте по 5 секунди нужни за отваряне на вратите. Главната ви жертва не е повлияна от това умение.

 Blood Warden: Когато поне една от вратите е отворена и закачите някого на кука, то вратите са блокирани за 30/40/60 секунди според нивото на умението. Виждате аурите на всички, които са близо до вратите.

The Pig

The Pig е част от филма Jigsaw

Уникални умения на The Pig:

 Hangman's Trick: По принцип когато убиете някого на кука, тя се разпада и не може да бъде използвана отново, но ако използвате това умение, тя ще бъде отново активна след известно време.

 Surveillance: Аурите на последните 3 генератора, които сте разрушили са видими за вас за 16 секунди.

 Make Your Choice: Когато оцеляващ спаси друг оцеляващ на поне 48 метра от вас, спасителя е маркиран (Exposed), което означава, че вие ще можете да го свалите на един удар.

Leatherface

Leatherface е част от филма Texas Chainsaw Massacre. Готиното на Leatherface е, че той може да използва за свои маски лицата на оцеляващите.

Уникални умения на Leatherface:

 Knock Out: По принцип когато свалите някого на земята, останалите могат да видят аурата на поваления оцеляващ, но ако използвате това умение тези, които са на поне 32/24/16 (Според нивото на умението) метра растояние няма да виждат аурата.

 Barbecue And Chilli: Когато закачите някого на кука, виждате аурата на тези, които са на 52/46/40 метра разстояние от вас.

 Franklin's Demise: Едно от любимите ми умения. Когато ударите някого, той изпуска предмета, който носи със себе си.

The Doctor

The Doctor.... съветвам ви да не си записвате час за свиждане... с този..... доктор.

Уникални умения на The Doctor:

 Overwhelming Presence: Ако оцеляващите чуват сърцебиенето и използват предмет, но ще се изхаби двойно по-бързо

 Monitor And Abuse: Ако гоните някого, кръгът, в който се чува сърцебиенето (terror radius) се увеличава с 6/7/8 метра, а ако не преследвате никого, то съответно се намалява с 6/7/8 метра.

 Overcharge: Когато разрушите генератор и някой от оцеляващите започне да го ремонтира отново, то той ще получи Skill Check, който е по-труден от обикновено, а ако бъде пропуснат регресът е огромен.

The Hag

The Hag определено е една страшна ... бабичка, която ще ви изяде на всяка цена, а стъпите ли капан.. е лошо ви се пише!

Уникални умения на The Hag

 HEX: The Third Seal: Ако оцеляващ бъде ударен, всички умения, които могат да виждат аури ще бъдат неактивни.

 HEX: Ruin: Това умение прави ремонтирането на генераторите по-трудно. Дори да уцелите Skill Check, няма да направите прогрес. Затова целта е да се премахне от играта колкото се може по-скоро.

 HEX: Devour Hope: Всеки път когато закачите оцеляващ и се отдаличите на поне 24 метра получавате по 1 точка когато бъде спасен.

 • 2 точки: Получавате 5% бонус бързина когато закачите някого.
 • 3 точки: Можете да поваляте оцеляващите с един удар, вместо два.
 • 5 точки: Можете да убивате оцеляващите без да имате Mori.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако оцеляващите намерят HEX тотема и го унищожат, умението, чийто тотем е унищожен става неактивно.

The Huntress

The Huntress може да ви пее сладки песнички, но види ли ви... по-добре се скриите защото със сигурност ще се опита да ви уцели с брадва.

Уникални умения на The Huntress:

 Beast of Prey: Когато гоните някого за определен период от време червената светлина на убиеца изчезва за 15/20/25 секунди според нивото на умението.

 Territorial Imperative:  Когато оцеляващите влязат в къщата на убиеца и по-скоро в мазата, вие можете да видите тяхната аура за 3 секунди.

 HEX: Huntress Lullaby: Когато закачите оцеляващ на кука вие получавате по една точка.

 • От 1 до 4 точки: Времето за предупреждение за предстоящ Skill Check намалява с нарастване на точките
 • На 5 точки: Няма предупредителен звук, че предстои Skill Check

The Nurse

The Nurse по-коварна дори от самия Doctor. Умението й да се телепортира със сигурност няма да ви се хареса, затова бягайте с всички сили и не поглеждайте назад.

Уникални умения на The Nurse:

 Stridor: Когато някой оцеляващ е ранен звуците, които издава са 25/50/50% по-шумни. Шумът от обикновеното дишане също е увеличен с 0/0/25% според нивото на умението.

 Thanatophobia: За всеки ранен оцеляващ скоростта на ремонтиране, лекуване и разрушаване на куки е намалена до 15%.

 A Nurse's Calling: Ако оцеляващ/оцеляващи се лекуват в близост от 20/24/28 метра имате способността да виждате тяхната аура.

The HillBilly

The HillBilly колкото и грозен толкова, и опасен. По-добре не заставайте на пътя на резачката му.

Уникални умения на The HillBilly:

 Еnduring: Възстановявявате се по-бързо от зашеметяване с 50/60/75% според нивото на умението.

 Lightborn: По-трудно ви заслепяват с фенер и по-бързо се възстановяте, ако ви заслепят.

 Tinkerer: Приспособленията, които намаляват времето необходимо за използването на специалното умение на убиеца са подсилени с 6/8/10%.

The Wraith

The Wraith или духът.. Ако ви е страх от духове... Е тогава със сигурност си носете резервен чифт бельо.

Уникални умения на The Wraith:

 Predator: Стъпките на оцеляващите остават за 1/2/3 секунди по-дълго.

 Bloodhound: Ранените оцеляващи оставят кръв след себе си, ако използвате това умение кръвта с 2/3/4 секунди повече.

 Shadowborn: Годините прекарани в мрак са ви помогнали да се ориентирате по-лесно в тъмното. Ако използвате това умение ще виждате по-светло от останалите играчи.

The Trapper

The Trapper много обича да поставя капани, а настъпите ли ги със сигурност ще ви намери и накълца. =)

Уникални умения на The Trapper:

 Unnerving Presence: Оцеляващите, които чуват сърцебиенето със сигурност ще имат проблеми с уцелването на Skill Check, защото това умение ги прави до 10% по-трудни.

 Brutal Strength: Разрушавате дъските(Pallets) с до 10/15/20% по-бързо от обикновено. 

 Agitation: Получавате бонус бързина когато водите оцеляващ до кука. Докато транспортирате тялото е увеличен обсега на сърцебиенето.

 

Клип с всички убийства :

 

Това беше краят на статията, надявам се да ви е харесала, отне ми доста време и усилия за да я напиша за вас  . 

Нещо забавно като запоследно :

Специални благодарности на Kitty, която ми помогна със заснемането на клиповете  

4 Коментара

Напиши коментар
 • Niku
  Niku
  GG
 • myth
  myth
  Най-добрата статия в сайта до сега!
 • DaWizz
  DaWizz
  Найс
 • Glavusanov
  Glavusanov
  Статия на вековете! Шедьовър! Гениално произведение! не, кажи честно, колко човекочаса ви отне таз творба?
показване на 4 от 4 Коментара