Halo: The Master Chief Collection идва в Steam
PC

Halo: The Master Chief Collection идва в Steam

Пакетът с Halo игри Halo: The Master Chief Collection най-накрая ще бъде достъпен и за феновете на поредицата, играещи на компютър.

Новината дойде от предаването Inside Xbox на Microsoft, в което бе обявено, че заглавието Halo: Reach от 2010-та ще влезе в пакета с игри Halo: The Master Chief Collection, но и този пакет ще види бял свят на пазара за компютърни игри чрез Windows Store, както и чрез магазина на Steam.

Пакетът съдържа следните игри - Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST и Halo 4, като Microsoft обяви, че заглавията ще излизат за PC в хронологичен ред до края на годината. Това означава, че Halo: Reach, предисторията на Halo: Combat Evolved, ще бъде първата игра, която ще се добере до пакета за PC.

Multiplayer функционалността на Halo: Reach ще бъде достъпна безплатно за всеки, който притежава пакета за конзолата Xbox One, докато singleplayer кампанията ще бъде изнесена като платено DLC, което ще бъде достъпно на по-късен етап.

За PC обаче положението е малко по-различно. Двете функционалности (multiplayer & singleplayer) ще бъдат заедно и няма да има платено DLC, с което да бъдат разделяни на две части, така че, който закупи пакета чрез Xbox Game Pass или за PC от Microsoft Store или Steam, ще може да играе свободно и соло кампанията на Halo: Reach.

Единствената игра от поредицата, която няма да бъде включена в този пакет за момента, ще бъде Halo 5 и все още няма яснота кога това заглавие ще влезе в пакета и дали въобще ще влезе на по-късен етап.

В продължение на шест години служителите на 343 Industries, които разработват Halo игрите, са оправяли бъгове и най-разнообразни проблеми, за да докарат пакета с игрите до това положение, в което се намират в момента. За PC се споменава, че игрите ще съдържат 4K текстури, ще вървят на до 60 FPS и ще има включена HDR функция.

Все още не са известни цените на пакета в Windows Store и Steam, както и кога точно ще излезе в двата магазина, но в Steam вече има страница, така че можем спокойно да добавим пакета в списъка с желани игри и остава само да чакаме.

Междувременно от Microsoft загатнаха, че повече информация ще можем да получим по време на Halo Championship Series Invitational събитието, което ще се проведе в Остин, Тексас на 17-ти март.

 

Източник: DotEsports

Няма коментари

Напиши коментар