Hi-Rez подготвят Realm Royale за еспорт сцената
PC

Hi-Rez подготвят Realm Royale за еспорт сцената

Ще има турнири, със специално поканени отбори.

Hi-Rez Studio пускат своите планове в действие, като ще се опитат да направят играта Realm Royale еспорт, въпреки, че тя все още е в alpha версия.

Разработчикът на играта и дъщерната фирма Skillshot Media, разкриха новия уебсайт - esports.realmroyale.com, който изглежда като хъб, за организирани Realm Royale турнири. Разработчикът обяви и плановете си за първите няколко седмични турнира, които ще се провеждат всеки вторник, сряда и четвъртък.

Следвайки примера на Fortnite, Realm Royale Invitational, което ще се проведе в сряда, ще ни предложи възможността да наблюдаваме дуо игри, които ще се предават по личните стриймове на играчите. Twitch и Mixer акаунтите на Realm Royale също ще стриймват действието. Drew "Lassiz" Boyd, Justin "Chappie" Andrews и Marcus "Dyrus" Hill са някои от лицата, които ще може да наблюдаваме в Twitch.

Следващата фаза ще бъде сряда, когато Daniel "KEEMSTAR" Keem ще бъде водещ на шоуто. Все още не са ясни всички играчи в турнирите, но присъствието на KEEMSTAR привлече внимание на много известни личности към турнира, с награден фонд $100,000.

Keem обяви в Twitter, че е заинтересован да бъде водещ на някои от турнирите на играта и ето че това стана и реалност.

Въпреки, че Realm Royale е все още в много ранна фаза на развитие, а вече тръгва да става еспорт, то това повдига много въпроси. Ако можем да сравним - Battle Royale мода на Fortnite беше пуснат на 26 септември 2017-та, но точно преди месец Epic Games разкриха своята еспорт стратегия, която включва събития и персонални сървъри. От друга страна - Hi-Rez влизат много агресивно с турнири, макар играта да е все още в alpha версия.

 

Източник: esportsobserver

Свързани страници

Виж всички
  • Windrunner
    Windrunner
    О, малко съм играла играта, но много ми хареса - особено момента с пилетата хихи Но не знам дали ще ме бива да играя състезателно :(
показване на 1 от 1 Коментар