Johnathan
PC

Johnathan "Fatal1ty" Wendel беше приветстван в Esports Hall of Fame

Легендарният FPS шампион Fatal1ty постигна невероятни успехи по време на кариерата си чрез желязна дисциплина и си осигури място в залата на славата на еспорта.

Johnathan "Fatal1ty" Wendel е първият професионален геймър - той е 12 пъти световен FPS шампион, а сега е еспорт посланик както и основател на марката за хардуер и периферия "Fatal1ty", която е доста известна в световен мащаб.

Ето и няколко от неговите постижения:

  • 2000 Razer CPL шампион (Quake 3)
  • 2000 WCGC шампион (Quake 3)
  • 2002 CPL Summer шампион (Alien vs. Predator)
  • 2002 CPL Winter шампион (Unreal Tournament 2003)
  • 2005 CPL World Tour шампион (Painkiller)
  • 2006 WSVG Grand Finals второ място (Quake 4)

По-известен като "Fatal1ty", Johnathan Wendel е един от най-добрите FPS играчи в света. Родом е от Мисури, в преследването на непопулярното тогава хоби, той обещава на баща си, че ще се откаже от еспорта, ако се провали на турнир през 1999. След няколко месеца той става номер едно в света на Quake 3.

Пет години по-късно Fatal1ty все още се състезава за световните титли, но в други игри. Започва да играе Unreal Tournament 2002 и става Major шампион отново.

Повечето турнири на Fatal1ty са били във формат 1v1, но навремето имаше и отбор, който се казваше Kapitol, с който той успя да спечели Quake 3 Arena титла.

Продължаваме нататък, като следващата игра е Painkiller, където той се намества между най-добрите. През 2005-та година на CPL World Tour той побеждава неоспоримия номер 1 до тогава - Vo0, за да прибере $150,000 и титлата шампион.

Fatality е известен с това, че печели титли в различни заглавия, но също и с думите "тренировка, тренировка, тренировка!", чрез която успя да спечели толкова титли. Wendel остави следа в еспорта като човека, който е казал на баща си еквивалента на "само още една игра, преди да си легна!", и от тогава насам не спира да играе.

Fatal1ty е точно олицетворението на мултифункционалността. Ако някой ви пита дали има най-добър играч на FPS игри, със сигурност трябва да му разкажете историята на Fatal1ty, защото тази легенда със сигурност е вдъхновила много млади играчи, които са сегашни шампиони в различните дисциплини.

Вие знаехте ли кой е Fatal1ty преди тази статия? Напишете в коментарите! И както винаги - Have Fun!

Няма коментари

Напиши коментар