Какво ми хареса в NFS: Hot Pursuit
PC

Какво ми хареса в NFS: Hot Pursuit

Поредното скоростно ревю на сравнително остаряла игра

Да, става въпрос за новата,

Need for Speed: Hot Pursuit е втората игра с това име и 16 поред от NFS сериите. Както се предполага от името, тя е далечен римейк на класиката от лето господне '98, която утвърждава присъствието на полицията като главен геймплей елемент.

Това, което различава Hot Pursuit от предишните игри в поредицата, е комбинацията от осъвременена графика и възможността да играем като полицаи. От една страна е вярно, че да търсим разлики между издания на Need for Speed е като да хвалим (отново) EA, че всяка година преиздават FIFA, като променят числото отзад. От друга гледна точка, всяко издание на Жажда за Скорост се помни от феновете по специален, личен начин.

Например, за мен Most Wanted (2005) е най-болната. Всичките са нереални, но само в Most Wanted, благодарение на Tuning механиката, можем по средата на състезание да променим всичките настройки по колата - предавателно число, твърдост на окачването, спирачки, дори по някакъв начин да повлияем на сцеплението на колелата - и по този начин да превърнем Пунтото от косачка за трева с маневреност на пазарска количка в четириколесен свръхзвуков реактивен изтребител с радиус на завиване по-голям от на океански лайнер.

Most Wanted (2012) пък е адски позьорска. От една страна всичките реални пари, които се очаква да дадем, за да подкараме всичките коли в играта, които дори не се различават толкова, от друга - всеки път, щом минем през ремонтната станция, получавахме нов цвят за возилото - това да не е GTA случайно? Но точно тази позьорщина много ми допадаше в някои случаи - не много издания ни дават възможност да хвърчим с 300 км/ч по вътрешноградска магистрала с яркозелен Mercedes AMG GT, който влиза в завоите с вратите напред и от гумите му се носи червен пушек.

Та, в този ред на мисли, с какво ще запомня Hot Pursuit (2010)?

Локацията, където протичат всички състезания, е неповторима. Нарича се Seacrest County и е базирана на Калифорния. Както името предполага, там има Море и Планина, а няма как и да не вкараме и Гора и Пустиня. Това означава, че имаме възможност да се хлъзгаме по заледени пътища, да караме с изключени фарове вдън горите тилилейски, да катастрофираме из пустинята и да гледаме морето, докато се опитваме да избегнем поредните шипове, току-що пуснати пред нас.

В допълнение към локацията, колите в играта са прекрасно подбрани. Разделени на няколко класа, те не започват от безобидни трошки като Пунтота и 206-ици, ами направо от Поршета и модерни BMW-та. Последната кола, която се отключва, е небезизвестната Bugatti Veyron. Това означава, че моментът, в който едвам вдигаме 200 км/ч в очакване на подобрения по двигателя, не присъства, а спокойно подскачаме от спортна кола в екзотичен автомобил в суперкола в инжeнерно чудо.

Ще обобщя - удоволствието да управляваш мъркащ Aston Martin One-77 през полегати хълмове с двулентови пътища в топла лунна светлина, докато под въздействието на Boost-a стоповете оставят яркочервена диря, подобна на мирис на канела в дървена хижа, е рядко. Жалко, че за момента мога да го изпитам само в играта, но и това е нещо.

Свързани страници

Виж всички
PC
Need for Speed: Most Wanted - второто ревю
PC
Need for Speed: Most Wanted - едно ревю
Ревю
Sprout - къде е жълъдът?

Няма коментари

Напиши коментар